Taiteilijaresidenssit

Muusikkojen liiton jäsenten käytössä on kolme taiteilijaresidenssiä. Ulkomaiden residenssit sijaitsevat Berliinin Kreuzbergissa ja Lontoon Fulhamissa, ja Villa Vikanin residenssissä Raaseporissa käytössä on kolme erillistä rakennusta.

Jäsenistö voi käyttää residenssejä esimerkiksi harjoitteluun tai muuhun työskentelyyn ja vaikkapa promootiotarkoituksiin. Koska kyseessä on ensisijaisesti työskentelyyn käytettävät residenssit, mukaan ei voi ottaa vieraita omia perheenjäseniä lukuun ottamatta. Villa Vikanin mökissä nro 2 voivat majoittua myös lemmikkieläimet, mutta muihin rakennuksiin lemmikkien tuominen on kielletty. Berliinin ja Lontoon residensseihin ei voi ottaa mukaan lemmikkieläimiä. Residenssit on varusteltu työskentelymahdollisuudet huomioiden.

Residenssit myönnetään jäsenistön käyttöön viikkokohtaisten arvontojen kautta puolivuosittain. Arvontaan voivat osallistua Muusikkojen liiton jäsenet, joiden jäsenyys on kestänyt hakuajankohtaan mennessä vähintään kuusi kuukautta. Tarkemmat hakuohjeet sekä hinnat ja hakuajat löytyvät residenssien omilta sivuilta.

Hakuajat

Vuoden 2019 residenssiviikkojen haku:

Villa Vikanin residenssien vuoden 2019 viikkojen 27–52 haku alkaa torstaina 14.3. klo 10.00 ja päättyy maanantaina 25.3. klo 10.00.

Berliinin ja Lontoon residenssien vuoden 2019 viikot 27–52 olivat haettavissa 21.2.–4.3.2019. Mikäli residensseistä vapautuu vuokrajaksoja, ilmoitetaan niistä ensisijaisesti heille, jotka hakivat kyseistä jaksoa. Vuoden 2020 ensimmäinen vuosipuolisko tulee haettavaksi syksyllä 2019. Asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin.