Musiikkiala.fi-verkkosivusto kokoaa yhteen musiikkialan koosta ja vaikuttavuudesta kertovat avainluvut.

Musiikkialan organisaatiot tarjoavat musiikkiala.fi-sivuston kautta luotettavaa tietoa musiikkialan taloudellisista, sosiaalisista ja hyvinvointivaikutuksista.

Musiikkitoimialan arvo lähentelee vuosittain miljardia, jonka tekevät tuhannet yritykset, järjestöt ja instituutiot sekä kymmenet tuhannet ammattilaiset. Musiikkialan tilastoja ja tutkimuksia tuotetaan useassa eri paikassa, joten musiikin merkityksellisyydestä kertovan kokonaiskuvan saaminen on ollut haasteellista – tähän tarpeeseen uusi musiikkiala.fi-sivusto tuo ratkaisun.

Musiikkiala.fi on suunnattu ennen kaikkea musiikkialan ja muun kulttuurin toimintaedellytyksistä päättäville: kansanedustajille, ministereille ja virkamiehille. Lisäksi media saa sivustolta helposti ja nopeasti musiikkialan keskeisiä tietoja.

Musiikkiala.fi jakaantuu neljään pääosioon

Sivustolta on mahdollista tehdä hakuja tai luokitella sisältöjä kategorioittain, esimerkiksi sen mukaan, hakeeko tietoa musiikkialan taloudesta, ammattilaisista, musiikin kuuntelusta vai kansainvälisyydestä. Lisäksi sivusto sisältää ladattavia infografiikoita, joita voi käyttää suoraan esimerkiksi presentaatioissa tai sosiaalisessa mediassa.

Sivustolla on omat sosiaalisen median kanavansa Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa, joiden kautta sivustolle päivittyviä uutisia voi seurata.

Sivuston sisältö täydentyy jatkuvasti ja uutta tietoa lisätään sitä mukaa kun tutkimuksia ja tilastoja valmistuu. Varsinainen lanseeraus tapahtuu alkusyksystä 2022.

Sivuston omistavat musiikin tekijänoikeusjärjestöt Gramex ja Teosto. Sisältöjä ovat olleet tuottamassa mm. Music Finland, Muusikkojen liitto, Musiikin edistämissäätiö, Suomen Musiikintekijät, Musiikkituottajat IFPI Finland, Suomen Musiikkikustantajat, Suomen Säveltäjät, GT Musiikkiluvat Oy sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemia. Lisäksi sivustolla on hyödynnetty muita saatavilla olevia tilastoja ja tutkimuksia.