Juristipalvelut ja oikeusapu

Liiton lakimiehiltä saat asiantuntevaa laki-, sopimus-, vero- ja yrittäjäneuvontaa. Lisäksi liiton jäsenillä on mahdollisuus hakea liiton kustantamaa oikeusapua.

Juristipalvelut

Laki-, sopimus- ja yrittäjäneuvonta ovat liiton juristien tarjoamia henkilökohtaisia palveluja.

Liiton oikeudellinen neuvonta kattaa jäsenyyden perusteena olevaan ammatinharjoittamiseen liittyvät asiat. Oikeudellista neuvontaa voi saada esimerkiksi työsopimuksiin, työehtosopimuksiin ja erilaisiin yksilöllisiin sopimuksiin, kuten levytys- ja keikkamyyntisopimuksiin liittyvissä asioissa.

Yksityiselämään liittyvien oikeusasioiden osalta käytössäsi on liiton jäsenetuna Eversheds Asianajotoimisto Oy:n palvelu Neuvontaa yksityiselämän oikeusasioissa.

Sopimuspäällikkö Mirkka Kivilehto: Työehtosopimukset ja muut kollektiivisopimukset sekä niihin liittyvät yksittäiset työsopimukset.

Juristi Ilona Vartiainen: Yksilölliset sopimukset, yleinen oikeudellinen neuvonta, tekijänoikeusneuvonta.

Verotukseen liittyvää neuvontaa antaa liiton talouspäällikkö Marko Koskela.

Olethan juristeihin yhteydessä sähköpostitse. Liitä viestiin selostus asiastasi sekä siihen liittyvät dokumentit, kuten sopimukset ja kirjeenvaihto. Tarvittaessa voit sopia juristin kanssa puhelinajan.

Yhteydenotot käsitellään saapumisjärjestyksessä, joten otathan yhteyttä hyvissä ajoin.

Yhteystiedot:

Mirkka Kivilehto, sopimuspäällikkö
mirkka.kivilehto@muusikkojenliitto.fi

Ilona Vartiainen, juristi
ilona.vartiainen@muusikkojenliitto.fi

Marko Koskela, talouspäällikkö
marko.koskela@muusikkojenliitto.fi

Turvaposti

Jos yhteydenottoosi sisältyy luottamuksellisia henkilötietoja, kuten sopimuksia tai muita dokumentteja, jotka sisältävät esimerkiksi henkilötunnuksen tai terveydentilaan liittyviä tietoja, lähetäthän ne turvapostin kautta. Ethän siis lähetä luottamuksellisia henkilötietoja sähköpostitse. Voit lähettää turvapostin alla olevista linkeistä:

Oikeusapu

Mikäli esimerkiksi riita-asia on vietävä tuomioistuimen käsiteltäväksi, voi liitto myöntää jäsenelleen oikeusapua. Oikeusapua oikeudenkäyntiin haetaan kirjallisella hakemuksella oikeusapusääntöjen mukaisesti. Hakijan on hyväksyttävä ja allekirjoitettava oikeusapusääntöjen sitoumus. Oikeusapusäännöt löytyvät alta.

Eversheds Asianajotoimisto Oy: Neuvontaa yksityiselämän oikeusasioissa

Muusikkojen liiton jäsenillä on jäsenetuna oikeus saada Eversheds Asianajotoimiston lakimiehiltä neuvontaa puhelimitse yksityiselämäänsä liittyvissä oikeudellisissa asioissa.

Miten kannattaisi edetä asuntokauppariidan selvittelyssä? Miten siirtää varallisuutta sukupolvelta toiselle? Miten vero milloinkin määräytyy? Mitä hyötyä on avioehtosopimuksesta?

Esimerkiksi näihin kysymyksiin voitte saada vastauksia puhelimitse Eversheds Asianajotoimiston asiantuntijoilta. Lakimiehet neuvovat vuosittain tuhansia ihmisiä heidän yksityiselämäänsä koskevissa asioissa, minkä ansiosta heillä on vahva osaaminen ja kokemus yksityisten ihmisten oikeudellisista ongelmista ja riitojen ratkaisemisesta.

Puhelinneuvonta kattaa asiat, jotka jäsen voi esittää ja lakimies selvittää puhelimessa. Jos asiaa ei voida selvittää puhelinkeskustelun aikana, on mahdollisuus sopia lakimiehen kanssa toimeksiannosta, josta veloitetaan erikseen.

Soittaessaan jäsenen tulee ilmoittaa jäsennumeronsa. Puhelinneuvontaa annetaan arkena klo 10–16 neuvontanumerosta 010 684 1400.

Puheluhinta määräytyy 28.12.2023 alkaen sähköisen viestinnän palvelulain muutoksen mukaan soittajan puhelinliittymän liittymäsopimuksen perusteella.