Muusikkojen liiton residenssihaku alkaa maanantaina 4. maaliskuuta 2024 klo 17

Muusikkojen liitolla on viisi taiteilijaresidenssiä: Berliinin Kreuzbergissa, Lontoon Fulhamissa, Los Angelesissa ja Espanjan Mijasissa ja Villa Vikan Raaseporissa. Residenssit soveltuvat työskentelyyn tai esimerkiksi promootio- ja verkostoitumistarkoituksiin.

Vuoden 2024 viikot 27–52 (Los Angelesin residenssin viikot 31–52) ovat haettavana 4. maaliskuuta klo 17 ja 18. maaliskuuta klo 10 välisenä aikana.

Taiteilijaresidenssit ovat haettavana kaksi kertaa vuodessa:

  • Toisen vuosipuoliskon viikot 27–52 ovat haettavana viikoilla 10–11
  • Ensimmäisen vuosipuoliskon viikot 1–26 ovat haettavana viikoilla 36–37

Hakuajankohdat ovat samaan aikaan joka vuosi.

Hakuehdot

Hakijan tulee olla Muusikkojen liiton jäsen, ja jäsenyyden tulee olla kestänyt residenssijakson alkamiseen mennessä vähintään kolme kuukautta. Ehto koskee myös mukaan lähteviä Muusikkojen liiton jäseniä. Residensseissä voivat majoittua hakijan kanssa liiton jäsenet ja perheenjäsenet. Villa Vikanissa voivat majoittua myös muut.

Jäsenmaksujen tulee olla ajan tasalla matkustusajankohtana. Jos hakijalla tai mukaan lähtevällä jäsenellä on maksurästejä hakuajankohtana, ei hakemus etene arvontaan.

Hakeminen

Residenssejä haetaan hakulomakkeella. Lomake aukeaa maanantaina 4. maaliskuuta 2024 klo 17 ja sulkeutuu maanantaina 18. maaliskuuta klo 10, ja se löytyy residenssisivulta haun alkaessa.

Lomakkeessa kysytään seuraavat tiedot:

  • yhteystiedot ja jäsennumero
  • onko hakija vieraillut residenssissä viimeisen kolmen vuoden aikana
  • haettavat residenssit
  • halutut residenssijaksot
  • residenssiin matkustavien henkilöiden määrä

Hakija voi toivoa useaa viikkoa ja halutessaan laittaa toivotut viikot järjestykseen: jos ensimmäinen haluttu viikko ei ole enää vapaana, myönnetään hakijalle seuraava mahdollinen vapaa viikko.

Arvonta

Arvonta suoritetaan hakuajan päätyttyä. Arvonnan tuloksesta ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.

Vuokrat laskutus

Vuokra-ajan yksikkö on viikko maanantaista maanantaihin. Esimerkiksi neljän päivän tosiasiallisesta käytöstä on maksettava koko viikon vuokra.

Vuoden 2024 toisen puoliskon residenssijaksot laskutetaan porrastetusti kevään aikana. Maksulla varaus tehdään sitovaksi.

Muusikkojen liiton residenssien vuokrat päivittyvät viikosta 27 alkaen

Muusikkojen liiton residenssien vuokriin on tulossa päivityksiä vuoden 2024 viikosta 27 (ma 1.7.2024) alkaen. Päivitetyt vuokrat lisätään residenssisivuille mahdollisimman pian.

Residenssien hakuohje >

Tutustu Muusikkojen liiton residensseihin >