Luottamushenkilöpäivät käynnistyivät Helsingissä

Helsingin G Livelabissa järjestettävillä luottamushenkilöpäivillä Muusikkojen liiton luottamushenkilöt kouluttautuvat ja saavat tukea työhönsä. Luottamushenkilöt toimivat työpaikoilla – esimerkiksi orkestereissa – työntekijöiden edustajina sekä työehtosopimuksen ehtojen ja työsopimuslain soveltamisen valvojina.

Luottamushenkilöpäivien avaussanoissa Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen puhui kulttuurirahoituksen tilanteesta sekä hallituksen suunnittelemista kulttuurileikkauksista.

Työnantajapuheenvuoroja kuultiin Kunta- ja hyvinvointialatyönantajat KT:n johtavalta työmarkkinajuristilta Teija Metsärannalta sekä Palvelualojen työnantajat Paltan työmarkkina-asiantuntijoilta Vuokko Piekkalalta ja Harri Gröhniltä.  Tämän jälkeen luottamushenkilöt saivat Muusikkojen liiton sopimuspäällikkö Mirkka Kivilehdolta koulutusta työturvallisuuslaista, ja keskustelua käytiin työpaikkojen työturvallisuuskäytännöistä. Ensimmäisen päivän päätteeksi tutustutaan Muusikkojen liiton tiloihin ja Muusikkojen liiton juristi Ilona Vartiainen puhuu määräaikaisista työsuhteista.

Torstaina luottamushenkilöt kuulevat tulevasta työehtosopimuksien neuvottelukierroksesta sekä Muusikkojen liiton palveluista. Ohjelmassa on myös SAK:n työmarkkinapäällikkö Rami Lindströmin puheenvuoro sekä kuulumisten vaihtoa.

Kuva: Sami Vähäkangas