Kapellimestari Hannu Lintu Radio Helsingin toimittajaksi – Lintu & Kamari -ohjelma tiistaisin 5. maaliskuuta 2024 alkaen

Tuntuuko klassinen musiikki vaikeasti lähestyttävältä? Miten päästä alkuun, kun kuitenkin vähän kiinnostaa? 

Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää klasarista, mutta et ole kehdannut kysyä!

Radio Helsingin uusi ohjelma, Hannu Linnun ja Fedja Kamarin juontama Lintu & Kamari alkaa tiistaina 5. maaliskuuta 2024 tarjoten johtolankoja ja suuntamerkkejä tässä ryteikössä tarpoville.

Ensimmäisessä jaksossa pureudutaan mullistusten musiikkihistoriaan: miten tapahtumat sodista maanjäristyksiin ja kulkutaudeista vallankumouksiin ovat jättäneet jälkensä nuottipapereille? Voiko historian kautta myös löytää uteliaisuutta päästä sisään musiikkiin, johon muuten voi olla vaikea löytää sopivaa tulokulmaa?

Lintu & Kamari -ohjelma Radio Helsingissä tiistaisin klo 18–20 5. maaliskuuta 2024 alkaen.

Tutustu ohjelmaan >

Lintu & Kamari -ohjelman tekijät

Hannu Lintu on Kansallisoopperan ylikapellimestari, joka on johtanut maineikkaita orkestereita New Yorkin filharmonikoista Tokyo Metropolitaniin ja Lissabonin Gulbenkianiin. Monella mantereella työskentelevän maestron koti on Helsinki, jossa hän on myös kouluttanut seuraavia kapellimestarisukupolvia. Linnulta löytyy Suomi-palkinto, Pro Finlandia -mitali, pari Grammy-ehdokkuutta ja käsittämättömän lavea tietämys taidemusiikista.

Radio Helsingissä jo monessa sopassa maustunut Fedja Kamari on tuttu niin DJ-kopeista ja esiintymislavoilta kuin pyörän päältä ja lenkkipoluilta. Lakonisen pinnan alta löytyy kirkassilmäinen nostalgikko, jonka rinnassa sykkii ehtymätön armastus hyvään ja huonoon musiikkiin, sipseihin sekä itsensä haastamiseen. Tekemällä oppii ja pinteestä toiseen, niistä palikoista Fedjan radioura rakentuu.

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja ohjelman jaksojen ennakkokuuntelumahdollisuus:

Jukka Hätinen
jukka.hatinen@radiohelsinki.fi
+358 (0) 40 758 3144