Helsingin Muusikot ry:n vuoden 2023 Jaska-palkinnot viidelle muusikolle

Muusikkojen liiton osasto Helsingin Muusikot ry on myöntänyt vuoden 2023 Jaska-palkinnot viidelle muusikolle: lyömäsoittaja Kazutaka Moritalle, viulisti Virpi Taskilalle, sellisti Basile Ausländerille, viulisti Anna Husgafvelille ja huilisti Heljä Rätylle.

Palkinnonsaajat valitaan vuosittain yhdessä orkestereiden valtuuskuntien ja Helsingin Muusikot ry:n johtokunnan kanssa. Myöntämisperusteina ovat hyvä työtoveruus, hyvän työilmapiirin luominen ja/tai jokin muu työyhteisöä parantava seikka. Palkinnot ovat arvoltaan 500 euroa.

Palkinto jaetaan vuosittain Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sekä freelancejäsenistössä – joka toinen vuosi lisäksi Tapiola Sinfoniettassa ja joka neljäs vuosi UMO Jazz Orchestrassa.

Vuoden 2023 Jaska-palkitut:

Heljä Räty: Tapiola Sinfonietta
Anna Husgafvel: Kansallisoopperan ja -baletin orkesteri
Kazutaka Morita: Radion sinfoniaorkesteri
Basile Ausländer: Helsingin kaupunginorkesteri
Virpi Taskila: freelancer

Luettelo kaikista vuosien varrella palkituista löytyy Helsingin Muusikot ry:n sivuilta >

Kuva Virpi Taskilasta ja Basile Ausländerista: Noora Van Dok
Kuva Heljä Rätystä: Jukka Rantamäki
Kuva Kazutaka Moritasta: Miikka Saarinen
Kuva Anna Husgafvelista: Jussi Viitala