Keski-Suomen Muusikot ry:n kannustuspalkinto Kaisa Halmemiehelle

Keski-Suomen Muusikot ry on myöntänyt kannustuspalkinnon kuoronjohtaja ja muusikko Kaisa Halmemiehelle. Palkinto luovutettiin lauantaina 9. joulukuuta 2024 Taulumäen kirkossa, Jyväskylässä Halmemiehen johtaman Kipinät-kuoron konsertissa.

Palkintoperusteluissa Halmemiehen kerrotaan tehneen aktiivista ja tuloksellista työtä kuoromusiikin hyväksi. Hän on tuonut kuorolaulun ihmisten kuultavaksi uusilla, virkistävillä tavoilla, joista esimerkkinä toimii kuoron yllätysesiintyminen radion suorassa lähetyksessä.

Halmemies on Kipinät-kuoron kanssa solminut useita hedelmällisiä yhteistyökuvioita eri tahoihin tinkimättä kuoron taiteellisesta tasosta.

”Kaisa uskoo unelmien toteutumiseen ja luottaa ihmisten potentiaaliin venyä täyteen mittaansa. Hän tekee sinnikkäästi töitä tärkeiksi kokemiensa asioiden eteen ja tarttuu ennakkoluulottomasti eteen avautuviin mahdollisuuksiin. Kaiken työskentelyn perustana on luottamus ihmisiin, mikä ilmenee niin sanattomasti kuin Kaisan usein toistamana lausahduksena: ’Kaikki mitä teet on oikein’. Kaisa näkee, että musiikissakin ihmisellä on perustava tarve olla aito itsensä. Rytmin, saundin ja muiden musiikillisten seikkojen hiominen ei mene tämän lähtökohdan edelle, ja juuri siksi nämä palaset loksahtelevat kohdilleen hienoksi kokonaisuudeksi. Kaisan ohjauksessa jokainen saa loistaa sellaisena tähtenä kuin on”, kertoo kuorolainen.

Keski-Suomen Muusikot ry jakaa muusikolle kannustuspalkinnon silloin, kun siihen on perusteet. Keski-Suomen Muusikot ry on Suomen Muusikkojen liiton osasto.

Kuva: Jaakko Manninen