Miksi luovuttamaton korvausoikeus tarvitaan?

Samalla kun musiikkibisneksen murros on ohjannut musiikin kulutuksen radiosta ja fyysisistä äänitteistä suoratoistopalveluihin, esittäjien tulot ovat romahtaneet. Artistien rojaltit ovat pieniä, vaikka levy-yhtiöiden voitot ovat kasvaneet. Studiomuusikot taas saavat kertakorvauksen, eikä suoratoistokäyttö kartuta heille mitään tuloa. Tilanne voidaan korjata lisäämällä tekijänoikeuslakiin musiikin esittäjien luovuttamaton korvausoikeus suoratoistokäytöstä.

Miten tähän tilanteeseen on päädytty – mitä meidän tulee ymmärtää bisneksen murroksesta, tulonjaosta ja musiikin esittäjien oikeuksista?

Lokakuussa 2023 muusikko–musiikintekijä ja kansainvälisen muusikkojen liiton (FIM) varapuheenjohtaja Horace Truridge taustoitti tilannetta Music X Media -tapahtumassa Tampereella. Nyt vastaava puheenvuoro ja keskustelutilaisuus järjestetään liiton jäsenille Zoomin välityksellä.

Ilmoittaudu mukaan!

Horace Trubridge: The Evolution of Performer’s Rights in Sound Recordings

Ma 11.12.2023 klo 13.30–15
Zoom

Horace Trubridgen puheenvuorossa ”The Evolution of Performer’s Rights in Sound Recordings” perehdytään esittäjien oikeuksien ja tulonjaon kehitykseen äänitebisneksessä 1900-luvun alkupuolelta nykyhetkeen ja suoratoistosukupolveen asti.

Englanninkielinen tilaisuus järjestetään Muusikkojen liiton jäsenille.

Ilmoittaudu 7.12.2023 mennessä >

Lisätiedot:

Rosanna Mantila, tiedottaja–tuottaja: rosanna.mantila@muusikkojenliitto.fi