Allekirjoita vetoomus Kymi Sinfoniettan tulevaisuuden puolesta

Kouvolan kaupunki suunnittelee leikkauksia Kymi Sinfoniettan toimintaan. Adressit.com-palvelussa kerätään parhaillaan allekirjoituksia vetoomukseen orkesterin turvaamisen puolesta.

Me allekirjoittaneet vetoamme Kouvolan kaupungin päättäjiin, että Suomen ainoan kahden kaupungin orkesterin Kymi Sinfoniettan toiminta turvataan ja orkesteriin kohdistuvia leikkaussuunnitelmia ei toteutettaisi.  

Lue lisää ja allekirjoita vetoomus >

Muusikkojen liitto vetosi 20. syyskuuta 2023 Kouvolan kaupungin päättäjiin orkesterin toiminnan turvaamiseksi:

Kymi Sinfonietta on Kouvolalle poikkeuksellinen kustannustehokas tapa saada sinfoniaorkesterin tarjonta, palvelut ja niiden heijastusvaikutukset kaupunkilaisten iloksi ja hyödyksi. Jos orkesterin rahoitus lopetetaan, on vaikea nähdä orkesteritoiminnalle jatkoa tai uutta alkua Kouvolassa.

Orkesteri tekee merkittävää yleisötyötä ja on sen saralla edelläkävijä. Kouvolan säästötoimien lähtökohtana on käsityksemme mukaan ollut se, ettei lapsilta ja nuorilta leikata. Orkesterin yleisötyön lopettaminen olisi vahvasti tämän periaatteen vastainen. Orkesterin alueellinen merkitys on kulttuurielämän ja harrastamisen näkökulmasta keskeinen, ja ilman sitä ja sen verkostoja kaupungista katoaa myös muuta ruohonjuuritason toimintaa.

Lue Muusikkojen liiton vetoomus >