SKAALA-hanke tarjoaa ryhmätyönohjausta esiintymisalalle

Viimeinen vuosi on ollut esiintymisalalla toimiville monin tavoin kohtuuttoman raskas. Seisahduksissa oleva esiintymistoiminta on aiheuttanut taloudellisia ja henkisiä haasteita kaikille ketjun toimijoille: artisteille, muusikoille, ohjelmatoimistojen työntekijöille, teknikoille ja keikkajärjestäjille. Työryhmien on tärkeää keskustella tilanteestaan, jotta toimintaa voidaan jatkaa fokusoidusti esiintymisten taas mahdollistuessa. SKAALA-hanke tarjoaa työnohjausta.

Muusikkojen liiton ja Suomen ohjelmatoimistot ja Agentit ry:n yhteinen SKAALA-hanke tarjoaa viidelletoista esiintyjälle työryhmineen mahdollisuuden maksuttomaan työnohjauskertaan. Jokaisessa tapaamisessa lähdetään liikkeelle kunkin ryhmän omista tarpeista. Isossa kuvassa tavoitteena on tuoda keikkailukulttuuriin työnohjauksen ja työhyvinvoinnin näkökulmaa ja pyrkiä juurruttamaan uusia toimintatapoja, jotka parantaisivat hyvinvointia alalla.

Työnohjauskeskusteluissa voidaan keskittyä johonkin tiettyyn ohjattavalle ryhmälle tärkeään ajankohtaiseen kysymykseen tai hahmottaa laajemmin missä nyt mennään ja mihin olisi tärkeää suunnata yhteistä energiaa. Keskustelusta ryhmä saa peilin tilanteelleen ja työkaluja asioihin, joihin olisi hyvä fokusoida yhteisen hyvinvoinnin kannalta.

Jokainen ryhmä voi määritellä itse tapaamisen kokoonpanon, eli sen, kenen kaikkien olisi tärkeää olla mukana keskustelussa. Mukana voivat olla esimerkiksi solisti, yhtyeen muusikot, keikkamyyjä ja tekniikan edustaja.

Työnohjauskeskusteluissa on työryhmän lisäksi läsnä ohjauksesta vastaava taidealojen työpsykologi Marjukka Laurola sekä SKAALA-hankkeen projektipäällikkö, muusikko Jaakko Kämäräinen. Työnohjauskeskustelut ovat täysin luottamuksellisia.

Keskustelut ovat kestoltaan 2–3 tuntia ja ne voidaan pitää joko etä- tai lähimuodossa ryhmän toiveen mukaan.

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä:

Jaakko Kämäräinen
Projektipäällikkö, SKAALA-hanke
+358 (0) 50 368 4469
jaakko.kamarainen@muusikkojenliitto.fi

Lue lisää SKAALA-hankkeesta >