Berliinin residenssi

Berliinin residenssi on kalustettu ja hyvin varusteltu huoneisto asuintalossa Kreuzbergin kaupunginosassa osoitteessa Gneisenaustraße 113. Pinta-ala on runsaat 150 neliömetriä kahdessa kerroksessa.

Vuoden 2023 viikkojen 27–52 haku päättyi maanantaina 20. maaliskuuta klo 10. Arvonnan tuloksesta ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse huhtikuun aikana. 

Muusikkojen liiton taiteilijaresidenssit ovat haettavana kaksi kertaa vuodessa:

  • Ensimmäisen vuosipuoliskon viikot 1–26 ovat haettavana viikoilla 36–37
  • Toisen vuosipuoliskon viikot 27–52 ovat haettavana viikoilla 10–11

Residenssit ovat haettavana joka vuosi samaan aikaan.

Berliinin residenssissä ei ole tarjolla vapaita viikkoja vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.

Asunto ja varustelu

Residenssi on kalustettu ja hyvin varusteltu huoneisto asuintalossa Kreuzbergin kaupunginosan länsipuolella osoitteessa Gneisenaustrasse 113. Pinta-ala on runsaat 150 neliömetriä kahdessa kerroksessa, joita yhdistää huoneiston sisällä oleva kierreportaikko. Yläkerrassa on iso olohuone/työtila, ruokailuhuone, keittiö ja kylpyhuone/wc. Alakerrassa on oleskelu-/työhuone ja kaksi makuuhuonetta sekä kylpyhuone/wc.

Residenssissä on kaksi makuuhuonetta; alakerran pienessä makuuhuoneessa on kaksi erillistä vuodetta, ja alakerran isossa makuuhuoneessa on parisänky. Olohuoneessa on kaksi vuodesohvaa, joista saa enimmillään neljä kapeaa vuodepaikkaa. Lisäksi residenssistä löytyy yksi vuodepalli, josta saa yhden vuodepaikan.

Enimmillään vuodepaikkoja residenssissä on kymmenen, mutta mukavasti mahtuu majoittumaan seitsemän henkeä.

Yläkerran olo-/työhuoneessa on flyygeli, joka on ns. silent-malli, eli sillä voi soittaa myös kuulokkeita käyttäen esimerkiksi yöaikaan. Alakerran työ-/oleskelutilassa on sähköinen työpiste, jossa on MIDI/USB-koskettimisto, 24-tuumainen tietokonenäyttö, mikseri ja Genelec-aktiivikaiuttimet. Käyttäjä tuo oman kannettavan tietokoneen.

Yläkerran olohuoneessa on suuri taulutelevisio ja 5.1-äänijärjestelmä. Myös alakerran oleskelutilassa on televisio. Keittiössä on jääkaappi/pakastin, kahvinkeitin, paahdin, astianpesukone ja perusastiasto sekä ruoanlaittovälineet. Alakerran kylpyhuoneessa on kuivaava pyykinpesukone.

Huoneistossa voi soittaa ja harjoitella kuten asuinhuoneistossa yleensä, eli kohtuudella ja naapurit huomioon ottaen.

Berliinin residenssi ei ole esteetön.

Palvelut

Asunnon välittömässä läheisyydessä on kattava valikoima palveluita, kuten esimerkiksi ravintoloita, apteekki, pankki, itsepalvelupesula, metroasema, taksiasema sekä ostosmahdollisuuksia. Myös musiikkitarjontaa löytyy lähietäisyydeltä.

Vuokraaminen

Hakijan tulee olla Muusikkojen liiton jäsen, ja jäsenyyden tulee olla kestänyt hakuajankohtaan mennessä vähintään kolme kuukautta. Ehto koskee myös mukaan lähteviä Muusikkojen liiton jäseniä. Residenssiin voi ottaa mukaan liiton jäseniä ja perheenjäseniä.

Vuokra-ajan yksikkö on viikko maanantaista maanantaihin. Esimerkiksi neljän päivän tosiasiallisesta käytöstä on maksettava koko viikon vuokra.

Hinnasto 2023

Berliinin residenssin viikkovuokra on 380 € sisältäen yhden liinavaatekerran (vuodevaatteet ja pyyhe) ja siivouksen kerran viikossa maanantai-iltapäivällä, sekä 43 € kultakin seuraavalta henkilöltä sisältäen yhden liinavaatekerran kullekin ilmoitetulle henkilölle (esim. 4 hengelle viikko maksaisi 380 € + 129 € = 509 €).