Jaakko Kämäräinen

Freelancekoordinaattori

Jaakko Kämäräinen on Muusikkojen liiton freelancekoordinaattori, ja hän edistää kokonaisvaltaisesti freelancemuusikkojen asiaa. Tällä hetkellä Jaakon työnkuva painottuu erityisesti mielen hyvinvointiin käynnissä olevan Mielenterveyden työkalupakki -hankkeen puitteissa.

Jaakolla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus freelancemuusikon työstä sekä työnohjaajan pätevyys. Freelancemuusikkona työskentely on tuonut Jaakolle laaja-alaisen ymmärryksen muusikon ammatissa vastaan tulevista haasteista ja ilmiöistä. Työnohjaus tarjoaa välineen itsetuntemuksen kehittämiselle ja välineitä työhyvinvoinnin tueksi.

Jaakkoon voi olla yhteydessä freelancerin työelämään liittyvissä asioissa – hän tarjoaa liiton jäsenille neuvontaa ja keskusteluapua.

Jaakkoa motivoi erityisesti muusikkojen työelämän kehittäminen ja parantaminen.

“Kiinnostukseni kohdistuu erityisesti työhyvinvoinnin kehittämiseen sekä yksittäisten muusikkojen että erilaisten ryhmien kanssa.”

Jaakko istuu Muusikkojen liiton sekä Esittävän säveltaiteen edistämissäätiön (ESES) hallituksissa. Hän on myös jäsen Gramex-valtuustossa, Kestävämmän Musiikkialan Työkalupakki (KEMUT) -verkoston ohjausryhmässä, Taideyliopiston jatkuvan oppimisen ohjausryhmässä sekä Suomen musiikkineuvoston (FMC) Musiikki ammattina -työryhmässä.