Liittokokous on huolissaan kulttuuriin kohdistuvista leikkauksista

Muusikkojen liiton liittokokous kokoontui Helsingin G Livelabissa maanantaina 27. toukokuuta 2024. Kokoukseen osallistui 46 kokousedustajaa ympäri Suomen.

Kokouksessa käytiin läpi vuoden 2023 vuosikertomus ja tilinpäätös, vuoden 2024 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä muut sääntömääräiset asiat ja ajankohtaiset aiheet.


Liittokokouksen puheenjohtajana toimi Patrik Stenström ja sihteerinä Muusikkojen liiton sopimuspäällikkö Mirkka Kivilehto.


Kokouspäivä käynnistettiin perinteiseen tapaan musiikkiesityksellä, josta tänä vuonna vastasi saksofonisti Joonatan Rautiola. Rautiala esitti Sigfrid Karg-Elertin 25 kapriisista saksofonille (1929) osat Preambulo, ⁠Valse languide ja Toccata sekä Christian Lauba: Ennéan sopraanosaksofonille (2015).


Kokouksen avajaissanat kuultiin liiton puheenjohtaja Ahti Vänttiseltä. Projektipäällikkö Hanna Isolammi esitteli alkuvuodesta toteutetun Muusikkojen liiton jäsenkyselyn alustavia tuloksia. Jäsenkyselyn raportti julkaistaan myöhemmin.

Liittokokous valitsi uusia hallituksen jäseniä

Liittokokous valitsi uusiksi Muusikkojen liiton hallituksen jäseniksi Olli Krogeruksen (Freelancemuusikot ry), Emma Kuntsin (Freelancemuusikot ry), Jussi-Pekka Piiraisen (Freelancemuusikot ry) ja Henri Lehikoisen (Tampereen Muusikot ry). Pasi Salminen (Oulun Muusikot ry) valittiin jatkokaudelle. 

Hallituksesta jäivät pois Jaakko Kämäräinen (Freelancemuusikot ry), Juho Viljanen (Freelancemuusikot ry), Anna Dantchev (Freelancemuusikot ry) ja Jussi Fredriksson (Freelancemuusikot ry). 

Paljon onnea uusille hallituksen jäsenille ja kiitos pois jääville työstänne!

Muusikkojen liiton hallituksen muodostavat puheenjohtaja Ahti Vänttinen, varapuheenjohtajat Miikka Saarinen (Helsingin Muusikot ry) ja Pekka Lehti (Freelancemuusikot ry), Heta Forstén (Keski-Suomen Muusikot ry), Mia Kari (Lahden Muusikot ry), Ritva Kaukola (Helsingin Muusikot ry), Timo Pulakka (Helsingin Muusikot ry), Pasi Salminen (Oulun Muusikot ry), Reetta Ristimäki (Solistit ry), ​​Olli Krogerus (Freelancemuusikot ry), Emma Kuntsi (Freelancemuusikot ry), Jussi-Pekka Piirainen (Freelancemuusikot ry) ja Henri Lehikoinen (Tampereen Muusikot ry). 

Kulttuurileikkaukset tulevat kalliiksi

Muusikkojen liitto on erittäin huolissaan Suomen hallituksen kulttuurin ja taiteen valtionosuuksiin, vapaaseen kenttään sekä opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaan kohdistamista paisuneista ja aikaistuneista leikkauksista.

Vuoden 2024 julkilausumassaan liittokokous vaatii hallitusta tarjoamaan kannustimia ja välineitä kulttuuritoimijoiden omavaraisuusasteen kehittämiseen, mikäli se jatkaa kulttuurin leikkauslinjalla.Kuvat: Rosanna Mantila