Maksuton Rikotaan rajoja -musiikkitapahtuma Vantaalla 13. maaliskuuta 2024 – tervetuloa mukaan!

Ihmisten tasavertaisuutta juhliva, vuosina 2017–2021 järjestetty Rikotaan rajoja -musiikkitapahtuma tekee 13. maaliskuuta 2024 näyttävän paluun ja debytoi samalla Länsi-Vantaalla aiemmin tapahtumapaikkana toimineen Tikkurilan Kulttuuritehdas Vernissan käynnissä olevan peruskorjauksen myötä.

Kulttuuritalo Martinuksen (Martinlaaksontie 36) lämpiössä järjestettävä tapahtuma tuo estradille vammaisia ja ei-vammaisia esiintyjiä vuorotellen korostaakseen jokaisen yhtäläisiä mahdollisuuksia taiteelliseen ilmaisuun turvallisessa ympäristössä. Konsepti mahdollistaa lämminhenkisiä kohtaamisia sekä tuo esiin musiikin ilosanoman yhdistävän voiman ainutlaatuisella tavalla.

Tapahtuma alkaa klo 19 (ovet 18.30) ja loppuu klo 22. Tapahtuman juontaa ja artisteja haastattelee Suomen Musiikintekijöiden yhteisöpäällikkö Lumi Ollila. Alkuillasta kuullaan lyhyitä esityksiä ja niitä syventäviä haastatteluita. Illan päättää uuden pop-, rap- ja klubimusiikkia yhdistelevän feministisen kollektiivi BÄMÄ:n keikka.

Illan esiintyjät:

  • Bämä: Uusi feministinen, pop-, rap- ja klubimusiikkia yhdistelevä kollektiivi, jonka ytimen muodostavat artistit Nelli Milan, Helena Routa, satu sekä Tiia Karoliina. Bämä on jotain mitä musiikkikentällä on odotettu pitkään; se raivaa tietä ja ravistelee rap-kulttuurin miesvaltaisuutta ja heteronormatiivisuutta, ja haastaa siellä esiintyviä toksisia ilmiöitä ja asenteita hauskanpitoa unohtamatta. Debyyttisingle ”Kaiken takana on bämä” nousi niin Suomen Spotifyn top 50- kuin Suomen viralliselle singlelistallekin ja poiki kollektiiville mm. festarikeikkoja ja medianäkyvyyttä. Kuuntele tästä >
  • Cepan maailma: Vuonna 2022 perustettu MC Cepan eli Mika Lemisen räppiyhtye, joka räppää vitsikästä ja menevää räppiä. Livenä Cepan Maailma on yllätyksellinen ja räväkkä kokemus, joka ei jätä kylmäksi. Cepan lisäksi keikkakokoonpanoon kuuluu DJ Arwi eli Arto Leinonen. Kuuntele tästä >
  • Kalevauva.fi: Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen muodostama nykypäivän folkpop-duo, jonka sanoitukset on kerätty suoraan kansan suusta, internetin keskustelupalstoilta. Vuonna 2016 perustetun Kalevauva.fi:n meno on ollut heti alusta lähtien hurjaa. Helsingin sanomat tituleerasi kaksikon heti kärkeen “kesän 2016 ehkä puhutuimmaksi bändiksi” ja yhtye on sittemmin soittanut satoja keikkoja sekä kerännyt huikeita Youtube-katselulukuja. Kalevauva.fi on urallaan valittu myös mm. Vuoden vantaalaiseksi. Kuuntele tästä >
  • Riikka Hänninen: Laulaja, laulunopettaja ja syvän muutoksen valmentaja. Riikkaa inspiroi äänen monipuolinen käyttäminen, ja se on kuljettanut häntä kansanmusiikista progressiiviseen rockiin ja laulelmaan. Suuri yleisö muistaa Riikan parhaiten loitsulaulannasta The Voice of Finlandin lavalla. Lauluissaan Riikka tutkii ihmisen tietä sisäisen voiman ja rauhan lähteille. Kuuntele tästä >

Tapahtuma Facebookissa >

Rikotaan rajoja -klubi-illan toteuttavat Vantaan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut sekä nuoriso- ja yhteisöpalvelut kumppaneinaan Muusikkojen liitto, Nuorisoyhteistyö Seitti, Suomen Musiikintekijät ja Olvi. Tapahtuman taustalla vaikuttaa vantaalainen kaupunkiaktiivi Elisa Silander, joka on ideoinut Rikotaan rajoja -tapahtumien toimintamallin sekä toimii työryhmän moottorina.

Rikotaan rajoja -tapahtumassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy. Ikäraja K-18.

Tervetuloa!

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Tuomas Hulkkonen, kulttuurituottaja
tuomas.hulkkonen@vantaa.fi
050 312 1776

Elisa Silander
050 320 6737