Luovien alojen freelancerit kokoontuivat Helsingin G Livelabiin keskustelemaan yhteisöllisyydestä

Freelancerit yhteisönä -hyvinvointitapahtuma keräsi perjantaina 12. toukokuuta 2023 yli kuusikymmentä luovien alojen freelanceria Helsingin G Livelabiin. Osallistujat pääsivät keskustelemaan ryhmissä yhteisöllisyyden edistämisestä, oman osaamisensa kartoittamisesta sekä hyvinvoinnin vaalimisesta. Tapahtuma oli jatkoa marraskuussa 2022 järjestetylle Freelancer – itsensä johtaja -tapahtumalle, jossa keskityttiin itsensä johtamiseen ja oman potentiaalin valjastamiseen.

Osallistujia aiheisiin perehdyttivät Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) tiimivastaava ja Freelancer osaa! -hankkeen projektipäällikkö Sikke Leinikki, Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) taiteilija-asiantuntija Pauliina Valtasaari sekä Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija Heli Ansio, tutkija Inka Koskela ja erikoistutkija Sara Lindström.

Tapahtuman juonsi Muusikkojen liiton freelancekoordinaattori Jaakko Kämäräinen.

Päivän päätteeksi osallistujat loivat avoimen Facebook-ryhmän, jossa freelancerit voivat verkostoitua ja keskustella toistensa kanssa.

Tapahtuman järjestivät Muusikkojen liitto, Työterveyslaitos ja Taiteen edistämiskeskus Taike. Yhteistyössä olivat mukana Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak, Näyttelijäliitto, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme, Suomen ohjelmatoimistot ja agentit ry SOA ja Suomen Musiikintekijät.

Kuvat: Rosanna Mantila ja Sami Vähäkangas