Musiikin edistämissäätiön 10-vuotista taivalta juhlittiin Helsingin G Livelabissa

Helsingin G Livelabissa juhlittiin torstaina 27. huhtikuuta Musiikin edistämissäätiön (MES) 10-vuotista taivalta.

Tilaisuuden avasi säätiön toimitusjohtaja Tommi Saarikivi. Hallituksen puheenjohtaja Nasima Razmyar kiitti järjestöjä MES:n toiminnan taustalla sekä säätiön työntekijöitä. Razmyar myös pohti, miltä Suomen musiikkiala näyttäisi ilman MES:iä – säätiö on tukenut ja avustanut esittämistä, tekemistä ja toimintaa valtavasti kymmenen vuoden aikana.

Muusikkojen liiton puheenjohtaja ja MES:n hallituksen varapuheenjohtaja Ahti Vänttinen muisteli puheessaan säätiön perustamisaikoja sekä kulunutta kymmentä vuotta.

”En ole mikään historioitsija, mutta jos suomalaisen musiikkialan historiikkia joskus kirjoitetaan, näyttäytyy ajanjakso jolloin MES perustettiin, jonkinlaisena yhdentymisen tai voimien kokoamisen ajanjaksona.”

Vänttinen korosti myös MES:n poikkeuksellisuutta kansainvälisellä mittapuulla.

”Kansainvälisestikin vertaillen MES on menestystarina, jolle ei ole ihan samanluonteista vastinetta, vaikka erilaisia malleja ja ratkaisuja on vastaavaan tarpeeseen syntynytkin eri maissa”, Vänttinen ylisti.

Vänttinen ja liiton tiedottaja–tuottaja Rosanna Mantila toivat Muusikkojen liiton tervehdyksen. Tilaisuuden musiikista vastasivat Emma Salokoski sekä Jarmo Saari.

Paljon onnea ja pitkää ikää, MES! Suuret kiitokset merkityksellisestä työstä suomalaisen musiikin hyväksi.

Kuvat Saarikivestä, Razmyarista sekä Salokoskesta ja Saaresta: Rosanna Mantila
Yhteiskuva sekä kuva Vänttisestä: Sami Vähäkangas