Sinfoniaorkesteri Vivon toimintaedellytykset taattava

Vuodesta 1986 toimineen sinfoniaorkesteri Vivon soittajat ovat pääasiassa lukio-opiskelijoita ja päätoimisia musiikinopiskelijoita. Vivo tarjoaa soittajille mahdollisuuden kartuttaa musiikkialan eri ammateissa vaadittavaa osaamista ja tietotaitoa sekä kokemusta orkesterissa soittamisesta. Vivo konsertoi ja järjestää orkesteriperiodeja ympäri Suomea 4–6 kertaa vuodessa. Soittajat valitaan koesoitoilla ympäri Suomen – parhaillaan 15–25-vuotiaat soittajat tulevat 48 eri kunnasta.

Nyt Vivon tulevaisuus on uhattuna sen jäädessä kulttuurirahoituksen väliinputoajaksi.

Vivolla on merkittävä rooli tulevien musiikin ammattilaisten valtakunnallisena ponnahduslautana – entisistä vivolaisista 2/3 on työllistynyt musiikkialalle. Vivo työllistää muusikkoja, kapellimestareita, solisteja ja kouluttajia.

Muusikkojen liitto vetoaa päättäjiin Vivon toimintaedellytysten takaamiseksi ja valtakunnallisen, tasokkaan muusikkokoulutuksen jatkuvuuden varmistamiseksi.

Helsingissä 2. kesäkuuta 2022

Miikka Saarinen
Entinen vivolainen
Varapuheenjohtaja, Muusikkojen liitto
Puheenjohtaja, Helsingin Muusikot ry

Lue lisää aiheesta Suosion blogista >