Muusikkojen liitto yhteistyöhön Pertin Valinnan kanssa

Pertin Valinnan taustaorganisaationa toimii Daatso Oy, joka on Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen perustama yritys. Maailman ensimmäinen kehitysvammaisten perustama osakeyhtiö Daatso Oy toimii sekä Suomessa että kansainvälisesti edistäen outsider-taidetta ja taiteilijoiden yhdenvertaisia oikeuksia.

Pertin Valinta edustaa nykyään muitakin artisteja ja taiteilijoita sekä pyörittää outsider-taiteen välitystoimistoa Helsingin Vallilassa. Samoissa tiloissa toimii Pertin Valinnan Galleria, Sekotavarakauppa sekä Lyhty Ry:n KiviMedia ja Luovillan taidestudio,

Pertin Valinnan ympärillä toimii laaja verkosto outsider-taiteen kentällä toimivia yhdistyksiä ja yrityksiä, mm. Lyhty ry, Kettuki ry, Kukunori ry sekä New Beat Oy ja Donkeyhotel Oy.

Muusikkojen liitto ja Daatso Oy allekirjoittivat yhteistyösopimuksen 6. marraskuuta Helsingissä. Yhteistyöhön sisältyy esimerkiksi asiantuntijavaihtoa ja mediayhteistyötä.

”Musiikin ammattilaisten järjestön on tärkeää tunnistaa muusikkouden koko kirjo ja edistää yhdenvertaisia mahdollisuuksia toimia alalla. Tässä yhteistyössä liitolla on paljon opittavaa, mutta toivottavasti myös annettavaa”, kommentoi liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen.

”Yhteistyö Muusikkojen liiton kanssa on mahtava juttu”, sanoo Daatso Oy:n perustaja Sami Helle. ”Meitä muusikoita on monenlaisia ja on tärkeää, että olemme samassa veneessä, teemme musiikkia yhdessä ja huolehdimme siitä, että olemme kaikki samaa jengiä.”