MES-soitinpankin soittimia on vuokrattu ennätysmäärä vuonna 2020

Vuodesta 2016 lähtien toiminut MES-soitinpankki tarjoaa vuokralle laadukkaita soittimia. Kuluvana vuonna soittimia on vuokrattu ennätysmäärä, ja soitinpankin valikoima on pelastanut muusikkoja kiperissä tilanteissa. MES-soitinpankin palvelu on Muusikkojen liiton jäsenistön käytettävissä.

Muusikko ja musiikintekijä Markus Nordenstreng sai muutama vuosi takaperin loistoidean siitä, että jokaisella suomalaisella muusikolla tulisi olla mahdollisuus soittaa laadukkailla vintage-soittimilla. Nordenstreng esitteli idean Musiikin edistämissäätiön johtaja Hannu Sahalle, ja yhteistyössä syntyi ajatus MES-soitinpankista. Soitinpankin toiminta pyörähti käyntiin loppuvuodesta 2016.

MES-soitinpankin soittimia voivat vuokrata kaikki Muusikkojen liiton, Suomen Säveltäjien ja Suomen Musiikintekijöiden jäsenet sekä Gramexin taiteilija-asiakkaat sekä Teoston tekijäasiakkaat. Vuokrattavaan kokoelmaan kuuluu erilaisia kitaroita, niin sähköisiä kuin akustisiakin, bassoja, virvelirumpuja, kanteleita, banjo, muutama mandoliini sekä syntetisaattorimaailman kaksi ehdotonta klassikkoa MiniMoog ja Rolandin Jupiter-8.

Ajan patinoimien upeiden vintage-soittimien lisäksi kokoelmaan kuuluu kotimaisesta puusta valmistettuja Suomi-soittimia, joita MES-soitinpankki tilaa Suomen taidokkaimmilta soitinrakentajilta.

Soitinten vuokraaminen

Vuokraaminen tapahtuu käytännössä niin, että järjestön jäsen pyytää järjestöltään tunnukset MES-soitinpankin verkkosivulle. Jäsen voi tunnukset saatuaan vuokrata haluamansa soittimen verkkosivulta. Soitin haetaan vuokrauksen ensimmäisenä päivänä Kitarapajalta, jossa MES-soitinpankin soittimia säilytetään ja huolletaan.

Soittimen saa vuokralle 1–2 kuukaudeksi, ja kuukausihinta on vain 50–80 euroa soittimesta riippuen. Vuokratulolla MES-soitinpankki kattaa soitinten huolto- ja vakuutuskustannukset.

Tilaa tunnukset: sml@muusikkojenliitto.fi

MES-soitinpankki on pelastanut pinteestä muun muassa Marc Ribotin ja Tuure Kilpeläisen

MES-soitinpankki on muusikon apu niin studiolla, säveltäessä, harjoitellessa kuin keikkaillessa. Soitinpankin käytännöllisyyttä kuvastaa hyvin viime kevättalvella sattunut tapaus, jossa newyorkilaisen kitaristilegenda Marc Ribotin kitara katosi lentoyhtiön toimesta. Suomeen varta vasten levytyssessioon tulleen Ribotin pelasti MES-soitinpankin kattava kitaravalikoima – kitaristilegenda päätyi vuokraamaan Fender Jaguarin levytyssessioon. “Loistava kitarayksilö!”, kehuu Ribot. “Onpa teillä mahtava palvelu muusikoille. Kunpa sana tästä leviäisi pian kotimaahanikin.”

MES-soitinpankki on pelastanut myös Tuure Kilpeläisen tilanteesta, jossa hänen oma kitaransa joutui huoltoon yllättäen juuri ennen keikkaa. Kilpeläinen vuokrasi MES-soitinpankista Gibsonin J-35 -mallisen akustisen kitaran vuodelta 1938. ”Todella inspiroiva soitin”, kommentoi Kilpeläinen. “En meinannut päästä nukkumaan, kun soittelin kitaraa illalla keittiössä. Aikamoista, en ole jaksanut tarttua mihinkään soittimeen keikkakesän jälkeen, mutta tämä kitara innostaa todella. MES-soitinpankki on hyvä systeemi!”

Kuva: Jiri Kuronen
 
Seuraa MES-soitinpankkia: