In English >

Muusikkojen liiton Korona-apuraha 4:n hakuaika:
19.1.2022 klo 9.00 – 26.1.2022 klo 16.00.

Liiton jäsenistölle tarkoitettua apurahaa on mahdollista saada 1000 € tai 500 €, ja se on haettavissa Muusikkojen liitto -applikaatiossa.

Muusikkojen liiton Korona-apuraha 4 on tarkoitettu Muusikkojen liiton jäsenille, jotka ovat parhaillaan voimassa olevien rajoitusten myötä menettäneet toimeentuloaan. Etusijalla ovat ne, jotka eivät saa menetettyjä tuloja kompensoivia etuuksia tai apurahoja tai joiden saamat etuudet tai apurahat eivät turvaa perustoimeentuloa.

Apurahaa myönnetään tarveharkintaisesti taiteelliseen työskentelyyn, ja sen suuruus on 1000 € (alle kahden viikon mittainen työskentelyjakso) tai 500 € (yhden viikon mittainen työskentelyajanjakso).

Päätöksestä ilmoitetaan kaikille hakijoille kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisestä.

Hakemus tehdään Muusikkojen liitto -mobiiliapplikaatiolla. Lataa/päivitä applikaatio:

Ilmoita jäsennumerosi kirjautuessasi applikaatioon. Jäsennumerosi löydät muun muassa jäsenkortistasi.

Lisätiedot: koronatuki@muusikkojenliitto.fi
+358 (0) 50 406 3377, Sari Löytynoja, tuottaja

Käyttöehdot ja rekisteriseloste >

Vuosina 2020–21 Muusikkojen liitto jakoi Korona-apurahaa kolmessa osassa. Lue lisää >

FAQ

Mistä löydän Muusikkojen liiton jäsennumeron?
Jäsennumero löytyy muun muassa jäsenkortistasi. Tarvittaessa ole yhteydessä liiton toimistoon: sml@muusikkojenliitto.fi

Mistä löydän Gramexin jäsennumeron?
Löydät sen Gramex-portaalista omista tiedoistasi.

Voinko vaihtaa applikaation kieltä suomesta englantiin tai toisinpäin?
Applikaatio tunnistaa puhelimen käyttökielen, minkä mukaan sen kieli valikoituu suomeksi tai englanniksi. Kieltä ei voi vaihtaa.

Mistä tiedän, onko hakemukseni vastaanotettu?
Saat lomakkeen lähetettyäsi sähköpostitse vahvistusviestin. Mikäli vahvistusta ei ole tullut, hakemus ei ole tullut perille. Ole tällöin yhteydessä koronatukeen.

Lähetin hakemuksen liian aikaisin / haluaisin muuttaa hakemukseni tietoja. Pääsenkö muokkaamaan jo lähetettyä hakemusta?
Ota yhteyttä koronatukeen.

Laskenko hakemukseen kaikki myös hakuajankohdan jälkeiselle ajalle sovitut ja koronan vuoksi peruuntuneet keikat, vai ainoastaan ne, jotka olisivat toteutuessaan olleet ennen hakuajankohtaa?
Kyllä. Hakemuksessa lasketaan yhteen kaikki hakuajankohtaan mennessä peruuntuneet sovitut keikat riippumatta niiden ajankohdasta.

Hakemuslomakkeessa kysytään saatujen tukien ja apurahojen summia. Ilmoitanko brutto- vai nettosummat?
Bruttosummat.

Minulla peruuntui keikkoja koronarajoitusten takia, ja lisäksi tiedän että niiden lisäksi olisi ollut tulossa muitakin, joista ei oltu vielä sovittu. Voinko laskea mukaan hakemuksessa peruuntuneina keikkoina myös ne potentiaaliset keikat, joita ei koskaan koronan vuoksi sovittu?
Hakemuksessa ilmoitetaan ainoastaan menetykset ennalta sovittujen ja koronarajoitusten vuoksi peruuntuneiden keikkojen tai muut musiikin esittäjän työtilaisuuksien osalta.

Voinko hakea apurahaa vaikken ole Muusikkojen liiton jäsen?
Korona-apuraha 4 on tarkoitettu Muusikkojen liiton jäsenille. Liity jäseneksi >

Hain Muusikkojen liiton Korona-apurahaa vuonna 2020 ja/tai 2021. Vaikuttaako se mahdollisuuteeni saada Korona-apuraha 4?
Se, haitko ja/tai saitko Korona-apurahaa vuonna 2020 ja/tai 2021 ei vaikuta mahdollisuuteesi hakea apurahaa.

Pysyvätkö hakemukseen syötetyt tiedot Muusikkojen liitossa vai onko vaaraa, että tulo- tai muut tietoni menevät myös muiden tahojen nähtäville?
Antamiasi tietoja käsitellään ainoastaan Muusikkojen liitossa apurahaprosessissa. Käyttöehdot ja rekisteriseloste >

Minulla ei ole älypuhelinta. Onko applikaation käyttö ehdotonta, vai voinko hakea Korona-apurahaa muuta kautta?
Apurahan hakeminen edellyttää tunnistautumista, joka applikaation kautta haettaessa tapahtuu joko jäsennumeron tai verkkopankkitunnusten avulla. Onko sinulla perheenjäsen tai tuttava, jonka laitteen kautta voit kirjautua applikaatioon ja tehdä hakemuksen? Muussa tapauksessa voit olla yhteydessä Muusikkojen liiton koronatukeen: koronatuki@muusikkojenliitto.fi.

Lasketaanko hakemuksessa tuloihin mukaan tekijänoikeuskorvaukset?
Musiikin esittäjän tuloihin korona-apurahaa haettaessa ei lasketa Teosto-korvauksia, sillä ne eivät ole musiikin esittäjänä saatuja tuloja vaan musiikin luovana tekijänä saatuja tuloja. Gramex-taiteilijakorvaukset sen sijaan perustuvat tallennettujen musiikkiesitysten käyttöön, joten ne ovat musiikin esittäjänä saatuja tuloja.

In English >