Bahrainilainen Mohamed Jawad Hameed Helsingin AR – Safe Haven -residenssissä

Bahrainilainen muusikko ja ympäristö- ja ihmisoikeusaktivisti Mohamed Jawad Hameed vierailee syksyn 2019 ajan AR – Safe Haven Helsinki -residenssissä. Muusikkojen liitto on mukana residenssejä organisoivassa järjestöverkostossa.

Bahrainilainen muusikko Mohamed Jawad Hameed on kritisoinut ympäristö- ja ihmisoikeusrikkomuksia kotikylässään Ma’ameerissa sekä sen lähialueilla. Hän on syyskuussa saapunut AR – Safe Haven Helsinki -residenssiin, jonka tarkoituksena on tukea kotimaassaan taiteensa vuoksi uhattuja taiteilijoita ja heidän ilmaisunvapauttaan.

Kolmekuukautisen residenssinsä aikana Jawad keskittyy muun muassa soittamaan dilmonian lyre -kielisoitintaan. Kyseessä on lähes 5000 vuotta vanha instrumentti, jonka Jawad on vastikään jälleenrakentanut. Suunnitelmissa on myös työskentely paikallisten muusikkojen kanssa sekä oppilaitosvierailut.

Lisää Jawadista Artists At Riskin nettisivulla >

Residenssin järjestää Perpetuum Mobile ry:n Artists At Risk -turvaresidenssiohjelma, ja yhteistyössä ovat muun muassa HIAP – Helsinki International Artists Programme, Muusikkojen liitto ja Suomen musiikkineuvosto. Residenssiä rahoittavat Helsingin kaupunki ja Koneen Säätiö.

Lisätiedot:
Sanni Kahilainen
Viestintäpäällikkö
sanni.kahilainen@muusikkojenliitto.fi