Maksuton valmennus- ja vertaisryhmä taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan itsensätyöllistäjille Jyväskylässä

Jyväskylässä käynnistyy elokuussa maksuton valmennus- ja vertaisryhmä taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan itsensätyöllistäjille. Ryhmän tavoitteena on tukea henkistä hyvinvointia ja työkykyä. Ilmoittautuminen on käynnissä, ja ryhmään otetaan 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Valmennus- ja vertaisryhmän tavoitteena on tukea taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan itsensätyöllistäjien henkistä hyvinvointia ja työkykyä. Ryhmä on tarkoitettu freelancereina, yrittäjinä tai apurahansaajina toimiville taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan itsensätyöllistäjille. Ilmoittautuminen on käynnissä Jyväskylässä elokuussa alkavaan ryhmään. Ryhmä on osallistujille maksuton.

Ryhmään otetaan kymmenen freelancerina, yrittäjänä tai apurahansaajana työskentelevää taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan itsensätyöllistäjää ilmoittautumisjärjestyksessä. Kaikki taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan itsensätyöllistäjät ovat tervetulleita, myös työttömät tai osa-aikaisesti taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan työtä tekevät.

Ryhmätapaamiset järjestetään 6. elokuuta–22. lokakuuta klo 14.30–17. välisenä aikana Jyväskylässä Tuntumaa Oy:n tiloissa (Eeronkatu 7 A 1). Tapaamisia on yhteensä kuusi. Ilmoittautuminen ryhmään päättyy torstaina 20. kesäkuuta 2024.

Ryhmätapaamisten aikataulu:

 • Ti 6.8.2024
 • Ti 20.8.2024
 • Ti 3.9.2024
 • Ti 17.9.2024
 • Ti 1.10.2024
 • Ti 22.10.2024

Valmennus- ja vertaisryhmässä osallistujat saavat vertaistukea, jäsennystä ja voimavaroja, rohkeutta ja innostusta työn tekemisen kehittämiseen, iloa ja itseluottamusta sekä verkostoja työn tueksi. Ryhmän toiminnan kannalta on tärkeää, että osallistujat pystyvät osallistumaan kaikkiin ryhmätapaamisiin.

Ryhmässä käsiteltäviä teemoja: 

 • Työhyvinvointi  
 • Minä ammattilaisena  
 • Rakenteet, raha, toimeentulo  
 • Yhteisöt, verkostot, kollegiaalisuus  
 • Työura/työpolut taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla

Ryhmän työskentely rakentuu erilaisista harjoituksista, keskusteluista ja valmennussisällöistä. Valmennus- ja vertaisryhmää ohjaa Reetta Jokinen (FM, tanssi-liiketerapeutti, traumapsykoterapeutti, työnohjaaja STO ry).

Tutkimus ryhmätoiminnan vaikutuksista työhyvinvointiin

Osallistujilla on mahdollisuus osallistua tutkimukseen, jossa arvioidaan ryhmätoiminnan vaikutuksia osallistujien työhyvinvointiin. Lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan kestäviä työpolkuja taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla.

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Ryhmään voi ilmoittautua, vaikka ei haluaisi osallistua tutkimukseen.

Ennen ryhmän alkua osallistujan kanssa sovitaan henkilökohtainen alkuhaastattelu.

Mielenterveyden työkalupakki -hanke

Valmennus- ja vertaisryhmä on osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, joka sisältyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan. Työterveyslaitoksen toteuttaman hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Taiteen edistämiskeskus, Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore, Muusikkojen liitto sekä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto.