Mielenosoitus hallituksen heikennyksiä vastaan Helsingissä to 1.2.2024 klo 12–14

Ammattiliitot ja palkansaajakeskusjärjestöt ovat osallistuneet hallituksen asettamiin kolmikantatyöryhmiin ja keskustelutilaisuuksiin sekä tuoneet eduskuntakuulemisissa esiin, miten raskaasti päätökset osuvat ihmisiin ja toisaalta, miten vähäiset työllisyys- ja säästövaikutukset osalla toimista on.

Tämän vuoksi SAK ja STTK kutsuvat mukaan mielenosoitukseen kaikki hallituksen politiikasta huolissaan olevat kansalaiset ja kansalaisjärjestöt. Järjestöt haluavat lähettää yhdessä työelämää ja suomalaisten hyvinvointia heikentävälle hallitukselle viestin: uudistusten valmistelussa on painettava jarrua.

Muusikkojen liitto osallistuu mielenosoitukseen ja kutsuu jäsenensä mukaan.

”Ensimmäiset työttömiin osuvat heikennykset ovat tulleet voimaan ja hallitus valmistelee jo seuraavia. Irtisanomisen helpottaminen, palkaton sairauslomapäivä ja lakko-oikeuden rajoittaminen ovat jo nurkan takana. Työelämäoikeuksien heikentäminen avaa portit laajalle eriarvoisuuden lisäämiselle suomalaisessa yhteiskunnassa”, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta sanoo.

”Hallituksen työelämää koskevat uudistukset ovat puhtaasti ideologisia vailla mitään todennettuja työllisyys- tai talousvaikutuksia. On suorastaan käsittämätöntä, että hallitus sivuuttaa arviot uudistusten vaikutuksista ja kansalaisten mielipiteen”, toteaa STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Mielenosoitus järjestetään Senaatintorilla Helsingissä torstaina 1. helmikuuta 2024 klo 12–14. Muualta Suomesta saapuville mielenosoittajille järjestetään maksuttomia bussikuljetuksia maakuntakeskuksista. Torilla on tarjolla myös ruokaa ja ohjelmaa.

Lisätietoa:

sak.fi/stopnyt >
sttk.fi/mielenosoitus >
SAK:n tapahtumasivu >
STTK:n tapahtumasivu >