Taiteilijoiden valmennus- ja vertaisryhmä käynnistyy – ilmoittautuminen alkaa 11.12.!

Taiteilijoille suunnattu valmennus- ja vertaisryhmä on täynnä, eikä uusia ilmoittautumisia oteta. Uusia ryhmiä käynnistyy vuoden 2024 alussa, ja niistä tiedotetaan pian. 

Taiteen edistämiskeskus Taike ja Työterveyslaitos toteuttavat yhteistyössä valmennus- ja vertairyhmän taiteilijoille. Ryhmä on tarkoitettu freelancereina, yrittäjinä tai apurahansaajina toimiville ammattitaiteilijoille. Ryhmässä osallistujat saavat vertaistukea ja voimavaroja työssä kehittymiseen sekä itseluottamusta ja verkostoja työn tueksi. Ryhmä on osallistujille maksuton.

Valmennus- ja vertairyhmään otetaan kymmenen freelancerina, yrittäjänä tai apurahansaajana työskentelevää taiteilijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmään voivat ilmoittautua kaikkien taiteenalojen ammattitaiteilijat, myös työttömät tai osa-aikaisesti taidetyötä tekevät.

Ilmoittautuminen ryhmään alkaa maanantaina 11. joulukuuta 2023 ja päättyy tiistaina 2. tammikuuta 2024. Ilmoittautumislomake valmennus- ja vertaisryhmään löytyy Työterveyslaitoksen sivuilta haun alkaessa.

Tapaamisten sisältö

Valmennus- ja vertaisryhmässä käsiteltäviä teemoja: 

 • Työhyvinvointi​
 • Minä ammattilaisena​
 • Rakenteet, raha, toimeentulo
 • Yhteisö, verkosto, kollegiaalisuus​
 • Taiteilijan työura ja -polut

Ryhmän työskentely rakentuu erilaisista harjoituksista, keskusteluista ja valmennussisällöistä. Ennen ryhmän alkua osallistujan kanssa sovitaan henkilökohtaisesta alkuhaastattelusta. Haastattelun tavoitteena on tutustua, kuulla osallistujan odotuksista sekä keskustella urapoluista ja työurasta.

Tapaamisten aikataulu:

 • 16.1.2024
 • 30.1.2024
 • 13.2.2024
 • 27.2.2024
 • 12.3.2024
 • 26.3.2024

Valmennus- ja vertaisryhmä toteutetaan Työterveyslaitoksen ja Taiteen edistämiskeskuksen yhteistyönä. Ryhmää ohjaavat erityisasiantuntija Heli Ansio (Työterveyslaitos) ja taiteilija-asiantuntija Katriina Haikala (Taike).

Ilmoittaudu valmennus ja vertaisryhmään Työterveyslaitoksen sivuilla >

Kaikki tapaamiset ovat klo 13–15.30, ja ne järjestetään Työterveyslaitoksella (Topeliuksenkatu 41 B, 00250 Helsinki). Osallistujia toivotaan osallistumaan kaikkiin tapaamisiin.

Tutkimus kestävistä työpoluista

Ryhmään osallistumisen yhteydessä osallistujilla on mahdollisuus osallistua tutkimukseen, joka liittyy kestäviin työpolkuihin taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla. Tutkimuksessa myös arvioimme ryhmätoiminnan vaikutusta osallistujien työhyvinvointiin.

Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Ryhmään voi ilmoittautua, vaikka ei haluaisi osallistua tutkimukseen. Osallistujalta toivotaan suostumusta alkuhaastattelun äänitallentamisesta, mikäli hän haluaa osallistua tutkimukseen.

Valmennus- ja vertaisryhmä on osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, joka sisältyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan.