Neuvottelutulokset saatu äänilevy- ja teatterimuusikoille

Äänilevytuottajayhtiöiden palveluksessa olevia muusikkoja, laulajia ja kapellimestareita koskeva tuore työehtosopimus on tullut voimaan 24. helmikuuta, jolloin neuvottelutulokseen päästiin työnantajaliitto Paltan kanssa.

Suomen Teatterit ry:n kanssa saavutettu neuvottelutulos puolestaan hyväksyttiin liiton hallinnossa 7. maaliskuuta.

Sopimusten sisällöstä viestitään pian.

Neuvottelut käynnistyivät vuodenvaihteessa sopimusten irtisanomisen myötä

Muusikkojen liiton yksityisen sektorin työehtosopimuksissa vuoden 2023 palkankorotusten neuvottelu sovittiin tehtäväksi loppuvuonna 2022. Sopimukseen sisältyi optio, että jos neuvottelutulosta vuoden 2023 palkankorotuksista ei saada, ovat sopimukset irtisanottavissa kokonaisuudessaan.

Option mukaisesti kaikki nämä työehtosopimukset irtisanottiin marraskuussa 2022, ja neuvottelut käynnistyivät jälleen alkuvuodesta 2023. Neuvottelukierros pyrittiin pitämään normaalia kevyempänä, sillä takana on vasta vajaan vuoden verran edellisten, keväällä 2022 neuvoteltujen sopimusten soveltamista.

Neuvottelut muiden kuin äänilevy- ja teatterimuusikkojen sopimusten osalta jatkuvat.

Lue lisää neuvottelutilanteesta >