Ilmoittaudu mukaan – Open Creative Housen avoimet ovet: Brunssia luovissa tiloissa 27.2.–3.3.2023

Open Creative House on Espoon Keilaniemessä (Keilasatama 2 A) sijaitseva luovien alojen keskittymä, joka tarjoaa huippuluokan työskentelytilat muun muassa musiikin tekemiselle ja verkostoitumiselle. OCH:sta löytyy studioita ja työskentelytiloja erilaisiin tarpeisiin.

Muusikkojen liitto ja OCH järjestävät yhteistyössä avoimien ovien viikon, jossa kaikilla on mahdollisuus tutustua opastetusti uusiin, ammattitason studiotiloihin sekä osallistua viikon monipuoliseen ohjelmaan.

Liiton freelancekoordinaattori Jaakko Kämäräinen kertoo keskiviikkona 1. maaliskuuta klo 12.30, millä tavoin liitto auttaa jäseniään erilaisissa työelämään liittyvissä tilanteissa ja kysymyksissä. Liiton juristi Ilona Vartiainen puhuu musiikkialan sopimusasioista torstaina 2. maaliskuuta klo 12.30.

Paikalla on viikon ajan sekä liiton että OCH:n henkilökuntaa tavattavissa sekä vastaamassa kysymyksiin.

Ohjelma

Maanantai 27.2.: Logic, Pro Tools vai jokin muu?

 • Klo 10: Brunssi
 • Klo 11: Logic Pro -alkeet

Työkaluja itsenäiseen äänittämiseen – miten erilaisia äänitysohjelmia voi soveltaa omaan työskentelyyn? Mitä OCH:n studiotilat tarjoavat, mitä esimerkiksi kotistudio ei voi?

Kouluttajana toimii Aux ry:n puheenjohtaja, musiikin tuottaja ja miksaaja Aleksi Villberg.

Tiistai 28.2.: Miten myydä luovaa tekemistä?

 • Klo 10: Brunssi
 • Klo 11: Voiko luovan alan palveluita tuotteistaa?

Onko sinulla tekijänä, yrittäjänä tai taiteilijana osaamista, jonka haluaisit tuoda esille?

Teknologiayritys Gigle Oy:n toimitusjohtaja ja toinen perustaja Inkeri Borgman (MuM, kulttuurituottaja) puhuu 15 vuoden luovan alan kokemuksella osaamisen tuotteistamisesta.

 • Klo 12.30: Vapauta luova potentiaalisi – hae rahoitusta rohkeisiin ideoihin

Oletko valmis viemään yrityksesi seuraavalle tasolle?

Tutustu uusien palvelujen kehittämiseen sekä testaamiseen suunnattuihin rahoitusmahdollisuuksiin luovilla aloilla. Startupeista mikroyrityksiin, yksinyrittäjistä yhdistyksiin ja ammattilaisiin, pääset käsiksi avustuksiin sekä kattaviin palveluihin, muun muassa neuvontaan ja koulutuksiin.

Puhujana toimii Creven asiantuntija Leena Janhila, joka on pitkän linjan sparraajana tukenut luovien alojen yrityksiä toiminnan käynnistämisessä, kehittämisessä sekä rahoituksessa.

Leena on myös paikalla OCH-tapahtumaviikolla tiistaina, keskiviikkona ja torstaina antamassa yksityiskohtaista neuvontaa kestävän ja kannattavan toiminnan rakentamisesta.

Keskiviikko 1.3.: Hyvinvointi musiikkialalla

 • Klo 10: Brunssi
 • Klo 11: Itsensä johtaminen ja oman potentiaalin löytäminen luovassa työssä – Satu Kaski, psykologian tohtori ja UTHA oy:n toimitusjohtaja
 • Klo 12.30: Muusikkojen liitto – apuna muusikon työelämässä – Jaakko Kämäräinen, muusikko ja freelancekoordinaattori
 • Klo 14: Luovuus on leikki – onko taiteilijan oma mieli uhka vai mahdollisuus? – Art is Me -luovuusvalmentajat, yhdessä psykologi Jaana Mäntykosken kanssa

Torstai 2.3.: Luova talous ja muusikon strategiat

 • Klo 9.30–11.30: Business Finland -aamiainen – Luovan talouden edistäminen ja palvelut

Luovan talouden teemoista keskustelemassa ovat Business Finlandin asiantuntijat Kari Korhonen, Aki Parviainen ja Olli Sinerma. Lisäksi kuullaan OCH:n toimitusjohtaja Juka Hynysen yrittäjätarina.

 • Klo 11.30: Miksi jokaisen muusikon kannattaa tehdä strategia?

Millainen on hyvä strategia, ja miten sellainen tehdään?

Aiheesta puhumassa on aihealueen asiantuntija Olli Vuola (KTT, DI). Keskustelut striimataan suorana lähetyksenä Crazy Townin toimipisteisiin seitsemälle paikkakunnalle.

 • Klo 12.30 Musiikkialan sopimusasiat – Ilona Vartiainen, Muusikkojen liiton juristi

Perjantai 3.3.: Go with Style

 • Klo 10: Brunssi
 • Klo 11: OCH tarjoaa kaikille halukkaille stailauksen sekä promo- ja henkilökuvauksen

Ilmoittaudu mukaan >

Jäsenetu: Open Creative Housen palvelut –50 %

OCH:n studio- ja työskentelytiloja voi vuokrata päiväksi tai kuukausimaksulla. Kuukausittaiset OCH:n jäsenmaksut sisältävät muun muassa pääsyn studioihin ja työskentely- ja kokoustiloihin sekä koulutuksia.

Muusikkojen liiton jäsenet saavat –50 %:n edun päivävuokrista ja kuukausimaksullisista jäsenyyksistä vuoden 2023 loppuun saakka. Etu koskee kaikkia OCH:n palveluja.

Kampanjakoodin löydät kirjautumalla liiton Jäsensivuille >

Hinnaston löydät OCH:n sivuilta >