Tilaisuus oli osa Muusikkojen liiton, Suomen Musiikintekijöiden ja Autiosaari Oy:n yhteistä Vastuullinen musiikkiala -hanketta, jossa hahmotetaan, rakennetaan ja vahvistetaan yhteisiä vastuullisia toimintatapoja.
Keskustelijat nostivat esiin ideoita ja toimia, joilla musiikkialan hiilijalanjälkeen voidaan vaikuttaa:
- Muusikko ja Apocalyptica-yhtyeen jäsen sekä yksi tapahtumatalo Krapin Pajan omistajista Mikko Sirén esitti konkreettisia tapoja, joilla yhtyeet voivat kiertueillaan toimia ympäristöystävällisemmin. Esimerkiksi suunnitelmallisuudella ja konserttipaikkojen välisellä yhteistyöllä voidaan vähentää logistiikasta aiheutuvia päästöjä.
- Ympäristöjuristina toiminut musiikintekijä ja Suomen Musiikintekijät ry:n koordinaattori Lumi Ollila painotti ympäristöystävällisten ratkaisujen helppoa toteutettavuutta. Ollila katsoo, että monet käsitykset ympäristöystävällisyydestä eivät todellisuudessa perustu faktaan.
- Flow Festivalin tuotantopäällikkö ja We Jazz -festivaalin toiminnanjohtaja Katariina Uusitupa (MuM, FM) kertoi Flow Festivalin Sustainable Flow -vastuullisuusohjelmasta ja toi esiin ympäristöystävällisiä ratkaisuja festivaalien näkökulmasta. Uusitupa painotti myös tiedon jakamisen tärkeyttä sekä ymmärryksen lisäämistä alalla.
- Positive Impact Oy:n toimitusjohtaja ja Suomessa ensimmäisenä Sustainable Event Management Professional -nimikkeen saanut Elina Levula peräänkuulutti sekä tiedon jakamisen että konkreettisten työkalujen saatavuuden tärkeyttä.
Tilaisuuden moderoi Vastuullinen musiikkiala -hankkeen projektipäällikkö Helmi Saksala.