Tyk-kuntoutusta orkesterityötä tekeville liiton jäsenille

Vaikuta työhyvinvointiisi!

Muusikkojen liitto, Verve ja Kela järjestävät yhteistyössä

Tyk-kuntoutusta Muusikkojen liiton orkesterityötä tekeville jäsenille (vakituiset ja freelancerit sekä Kansallisoopperan laulajat)

Kelan kurssinumero 63841

Valmennuksen kohderyhmä

• Pitkään työelämässä olleet työntekijät, joilla on sellainen sairaus, joka heikentää työkykyä nyt tai jonka oletetaan heikentävän sitä lähivuosina. Kuntoutukseen pääsyssä huomioidaan myös hakijan kokonaistilanne (esimerkiksi hankala työtilanne tai muuten kuormittava elämäntilanne).
  • Ensisijaisena tavoitteena on mahdollistaa jatkaminen nykyisessä työssä.

Kurssiaikataulu

• Selvitysjakso: 30.3.–5.4.2016, 30.5.–3.6.2016
  • Muut jaksot täsmennetään ryhmän kanssa yhdessä
  • Kurssin kesto on 31–32 vrk

Kurssipaikka

Verve Oulu, Kasarmintie 13, 90101 OULU

Valtakunnallinen Verve on kuntoutus-, tutkimus- ja konsultointi-palvelujen tarjoaja, joka toimii yhdellätoista paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Tyk-valmennuksessa haetaan ratkaisuja työssä jaksamisen tukemiseksi. Valmennuksessa tarkastellaan, mitä työssä tapahtuu, mikä työssä on muuttunut ja kuinka muutokset vaikuttavat työn sujumiseen ja työssä jaksamiseen.

Muut sisältöalueet liittyvät terveyteen, terveyskuntoon sekä henkilökohtaiseen hyvinvointiin. Tukena valmennuksessa ovat Verven kuntoutustutkija, kuntoutus-lääkäri, työfysioterapeutti, psykologi ja sosiaalityöntekijä, sen lisäksi oma työ-terveyshuolto ja työnantaja (esimies).

Hakuohjeet

1. Ilmoittaudu omalle työterveyshoitajallesi mahdollisimman pian.
2. Kuntoutushakemuksen (KU101) liitteeksi tarvitaan työterveyslääkärin laatima B-lausunto terveydentilasta sekä lomakkeet KU108 ja KU109. Työterveyshuolto ohjeistaa lomakkeisiin ja liitteisiin liittyvissä asioissa.
3. Toimita kuntoutushakemukset liitteineen omaan Kelan toimistoon
4. Kun hakemuksesi on käsitelty, saat Kelasta kuntoutuspäätöksen. Tyk-valmennus toteutetaan Kelan tuella. Kuntoutuksen ajalta Kela maksaa kuntoutusrahan toimeentulosi turvaamiseksi sekä korvauksen kuntoutukseen liittyvistä matkakustannuksista.

Ota yhteyttä, kysy lisää:
Verve; Jaana Saarenpää, +358 (0) 40 547 5126, jaana.saarenpaa@verve.fi

Lisätietoja Tyk-valmennuksesta: www.verve.fi, www.kela.fi