Tutkimus seksuaalisesta häirinnästä musiikkialalla on käynnissä

Muusikkojen liitto toteuttaa kyselytutkimuksen seksuaalisesta häirinnästä, ahdistelusta ja väkivallasta musiikkialalla.

Muusikkojen liiton tutkimuksessa kartoitetaan seksuaalisen häirinnän, ahdistelun ja väkivallan yleisyyttä musiikkialalla. Kyselylomakkeen avulla pyritään lisäksi saamaan tietoa tyypillistä tilanteista, jotta voidaan tarpeen mukaan luoda ohjeita ja suosituksia seksuaalisen häirinnän, ahdistelun ja väkivallan ennaltaehkäisemiseen ja siihen puuttumiseen.

Kysely on lähetetty Muusikkojen liiton jäsenille perjantaina 27. huhtikuuta sähköpostilinkkinä. Vastaukset ovat anonyymejä eikä niitä voi yhdistää yksittäiseen vastaajaan.

Toivomme vastauksia kyselyyn myös niiltä, joilla ei ole omia kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä, jotta saamme luotettavan kokonaiskuvan tilanteesta.

Lomake on avoinna sunnuntaihin 13.5. asti.

Lisätietoa tutkimuksesta antavat liiton tiedottaja Sanni Kahilainensanni.kahilainen@muusikkojenliitto.fi ja tutkimuksen toteuttava tutkija Elina Seyemari.elina.seye@gmail.com.

Jos kaipaat neuvoa tai apua kokemaasi häirintään puuttumiseksi, ota yhteys liiton lakiasiainpäällikkö Lottaliina Pokkiseenlottaliina.pokkinen@muusikkojenliitto.fi tai sopimuspäällikkö Miika Tarhioonmiika.tarhio@muusikkojenliitto.fi.