100-vuotias liitto juhlii syksyllä

Kuluvana vuonna Muusikkojen liitto juhlistaa 100-vuotista taivaltaan, ja tulevana syksynä juhlavuosi näkyy mm. kotimaisten sinfoniaorkestereiden, G Livelabin ja Radio Helsingin ohjelmassa. Syyskuussa liittoa juhlitaan Vanhalla ylioppilastalolla, missä se aikanaan myös perustettiin.

LIITON 100-VUOTISJUHLAA vietetään sunnuntaina 10.9. klo 19 alkaen Vanhan Ylioppilastalon Juhlasalissa liittokokouksen yhteydessä. Illan housebandina kuullaan Dallapé-orkesteria solisteineen, ja bileet jatkuvat pikkutunneille Borta Beastin rytmittämänä. Tervetuloa mukaan viettämään ikimuistoista iltaa illallisen ja livemusiikin parissa! Illalliskortin hinta Muusikkojen liiton jäsenille on 49 e – lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Juhlia edeltävänä iltana, lauantaina 9.9. on G Livelabissa liiton ja Freelancemuusikot ry:n yhteiset Muusikkojen liitto 100 vuotta -juhlajamit – tervetuloa!

 

KOTIMAISET SINFONIAORKESTERIT esittävät syksyn aikana säveltäjä Uljas Pulkkiksen tilausteoksen, kun liiton ja 50-vuotisjuhlavuottaan viettävän tekijänoikeusjärjestö Gramexin yhteinen konserttikiertue soi ympäri Suomen. Tämän lisäksi yhteistyössä RSO:n kanssa tulee esitettäväksi säveltäjä Antti Auvisen teos isolle sinfoniaorkesterille.

”Mietimme, että muusikot tulevat kuulluksi ja näkyviksi parhaiten esittävän musiikin muodossa, ja uusien sävellysten myötä se toteutuu nyt hyvin. Samalla musiikin historiaan jää kaksi uutta teosta, jotka syntyivät juhlistamaan 100-vuotisia muusikoita”, kommentoi hallituksen ja 100-vuotisjuhlatyöryhmän jäsen Mia Kasper.

“Teoksen lukuisat esitykset syksyllä ovat säveltäjän paras lahja, kun sekä orkesteri, kapellimestari että solistit vaihtuvat esityksestä toiseen. Sävellys on kuin lapsi; olen sen itse tehnyt, mutta minulla ei ole aavistustakaan millaiseksi se kasvaa vieraassa ympäristössä”, kertoo Uljas Pulkkis.

6.9. Jyväskylä Sinfonia, Jyväskylän teatteritalo

13.9. Kymi Sinfonietta, Kotkan konserttitalo

14.9. Kymi Sinfonietta, Kuusankoskitalo

21.9. Turun filharmoninen orkesteri, Konserttitalo

21.9. Saimaa Sinfonietta, Mikkeli, Konsertti- ja kongressitalo Mikaeli

22.9. Saimaa Sinfonietta, Lappeen Marian Kirkko

5.10. Pori Sinfonietta, Promenadikeskus

24.11. Juhlakonsertti: Radion sinfoniaorkesteri, Musiikkitalo

 

G LIVELABIN IKILIIKKUJA-KLUBISARJAN pääosassa on neljä suomalaista huippumuusikkoa, joita yhdistää halu kokeilla ja kyky yllättää. Jokaisessa klubi-illassa muusikot astuvat ulos tutuimmalta alueeltaan ja asettuvat uuden äärelle. Klubisarjan kuraattori on dokumentaristi, toimittaja ja muusikko Pekka Laine.

21.9. Timo Alakotila
4.10. Linda Fredriksson
26.10. Timo Kämäräinen
9.11. Aija Puurtinen

 

TURKU JAZZ ORCHESTRAN ja Johanna Förstin syyskuisella kiertueella juhlitaan 100-vuotiasta Muusikkojen liittoa sekä big band -musiikkia kautta aikojen.

13.9. Jyväskylä, Ilokivi
14.9. Vaasa, Ritz
15.9. Oulu, Pohjankartanon sali
16.9. Turku, Flame Jazz Cruise, Viking Grace

Lue lisää >

 

RADIO HELSINGIN ja liiton yhteistuotanto Takavedossa tutut muusikot soittavat kappaleensa lasten soittimilla G Livelabin bäkkärillä. Lue lisää >

Musiikki edellä -ohjelmassa sunnuntai-iltapäivisin Mikko Mattlar käy läpi kotimaisen musiikin kiehtovaa historiaa vuosikymmen kerrallaan. Lue lisää >

 

Onnea muusikot!