Villa Vikanin vuokrakohteet ovat järven ympäröimällä niemellä sijaitseva komea päärakennus sekä kaksi rannan tuntumassa sijaitsevaa hirsimökkiä.

Muusikkojen liiton taiteilijaresidenssit ovat haettavana kaksi kertaa vuodessa:

  • Ensimmäisen vuosipuoliskon viikot 1–26 ovat haettavana viikoilla 36–37
  • Toisen vuosipuoliskon viikot 27–52 ovat haettavana viikoilla 10–11

Villa Vikanissa on vapaita residenssiviikkoja vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla:

Hirsimökki 1: 14, 15, 18
Hirsimökki 2: 12, 13, 14, 16

Varaukset sähköpostitse: sml@muusikkojenliitto.fi

Äkkilähtö

Vapaana olevia residenssiviikkoja voi varata 100 € edullisempaan hintaan silloin, kun vuokrajakson alkuun on aikaa kaksi viikkoa tai vähemmän. Äkkilähtöviikot myönnetään hakemisjärjestyksessä.

Varaa sähköpostitse: sml@muusikkojenliitto.fi

Vuokrakohteet ja varustelu

Villa Vikan saatiin heinäkuun 2014 alusta taiteilijoiden käyttöön Teoston ja Gramexin Musiikin edistämissäätiön residenssirahastolle tekemien lahjoitusten ansiosta. Martin Wegeliuksen 1800-luvun lopulla rakennuttama hieno huvilamiljöö on nyt kokonaan kunnostettuna ammattimaisten musiikin esittäjien ja tekijöiden käytössä, ja päärakennuksen lisäksi vuokrattavana on kaksi hirsimökkiä. Musiikin edistämissäätiö MES omistaa vuokrakohteet, ja ne ovat vuokrattavana Muusikkojen liiton, Suomen Musiikintekijät ry:n ja Suomen Säveltäjät ry:n kautta.

Vuokrakohteet on varusteltu työskentelyä varten. Päärakennuksen varustukseen kuuluu muun muassa Steinway-flyygeli, sähköinen keyboard, äänityskaapelointi seinärasioineen, monitorointijärjestelmä sekä AV-laitteisto. Myös hirsimökeissä on sähköinen työpiste koskettimistoineen ja monitoreineen. Tarkemmat tiedot rakennusten varustuksesta löytyvät vuokralaisen ohjeista. Villa Vikan ei ole esteetön.

Vikan sijaitsee Raaseporissa Persbölen kylässä Långträsket-järven rannalla osoitteessa Vikan 30-31, Persböle, 10420 Pohjankuru. Vikanista on noin 10 kilometriä Fiskarsiin ja Karjaan keskustaan. Helsingistä matkaa Vikaniin on 93 kilometriä ja Turusta 115 kilometriä.

Vuokraaminen

Hakijan tulee olla Muusikkojen liiton jäsen, ja jäsenyyden tulee olla kestänyt hakuajankohtaan mennessä vähintään kolme kuukautta. Ehto koskee myös mukaan lähteviä Muusikkojen liiton jäseniä.

Kutakin vuokrakohdetta voi vuokrata erikseen toisistaan riippumatta, mutta isompi joukko voi vuokrata myös useamman kuin yhden rakennuksen kerrallaan tarpeen mukaan. Päärakennuksesta löytyy neljä makuuhuonetta ja enimmillään kahdeksan vuodepaikkaa, ja kumpaankin hirsimökkiin voi majoittua neljä henkeä. Kaikki rakennukset ovat saunallisia. Liinavaatteet, siivous, internetyhteys sekä korkealuokkainen varustus kuuluvat palveluun. Mökissä nro 2 voivat majoittua myös lemmikkieläimet, mutta muihin rakennuksiin lemmikkien tuominen on kielletty.

Villa Vikanin voi vuokrata yhdeksi viikoksi. Vuokra-ajan yksikkö on viikko sunnuntaista sunnuntaihin. Esimerkiksi neljän päivän tosiasiallisesta käytöstä on maksettava koko viikon vuokra.

Villa Vikanin residensseihin saa saapua aikaisintaan sunnuntaina klo 16 ja lähteä tulee viimeistään sunnuntaina klo 10. Residenssit siivotaan sunnuntaisin klo 10–16 välisenä aikana.

Hinnasto 2023

Päärakennuksen viikkovuokra on 490 € sisältäen yhden liinavaatekerran (vuodevaatteet ja pyyhe) ja siivouksen kerran viikossa sunnuntaina, sekä 32/86* € kultakin seuraavalta henkilöltä sisältäen yhden liinavaatekerran kullekin ilmoitetulle henkilölle.

Hirsimökin viikkovuokra on 380 € sisältäen yhden liinavaatekerran (vuodevaatteet ja pyyhe) ja siivouksen kerran viikossa sunnuntaina, sekä 32/86* € kultakin seuraavalta henkilöltä sisältäen yhden liinavaatekerran kullekin ilmoitetulle henkilölle.

*32 € kultakin perheenjäseneltä tai Vikania vuokraavan järjestön jäseneltä, 86 € muilta. Liinavaatemaksu peritään jokaiselta mukana matkustavalta henkilöltä iästä tai siitä riippumatta, tuoko omat liinavaatteet mukanaan – käytäntö on sama kaikissa liiton residensseissä.

Vuokrahintaan sisältyy kaksi saunan lämmityskertaa. Jokaiselta seuraavalta kerralta hinta on 6 €/lämmityskerta. Käyttökerrat tulee ilmoittaa liiton toimistoon vuokrajakson päätyttyä.

Äkkilähtöhinnasto

Villa Vikanin vapaana olevia residenssiviikkoja voi varata 100 € edullisempaan hintaan silloin, kun vuokrajakson alkuun on aikaa kaksi viikkoa tai vähemmän.

Äkkilähtöviikot myönnetään hakemisjärjestyksessä.

Historiikki

Tutkija Seija Lappalainen on kirjoittanut Villa Vikanin historiikin. Tutustu Vikanin vaiheisiin!