Villa Vikanin päärakennuksen ohjeet vuokralaisille

8. Muut laitteet ja tavarat

8.1 Televisiot

Olohuoneessa on 65-tuumainen LG 65LA965W 4K 3D LED -televisio. Kaukosäädin on osoitustyyppinen, eli sillä osoitetaan ruudussa haluttua kohtaa, ja kursori seuraa kaukosäätimen liikettä. Jos kursoria ei näy ruudulla, rullaa keskellä olevaa valitsinta ylös- tai alaspäin.

Ruutuun ei pidä koskea. Tästä on syytä erityisesti huolehtia, jos mukana on lapsia.

Denon-esivahvistin on kytketty TV:n HDMI1-väylään, joka tulee valita TV:stä käytettäessä Blu-Ray-soitinta tai PS4:ää.

Jos haluat käyttää omaa signaalilähdettä, kuten kannettavaa tietokonetta, kytke se HDMI-kaapelilla, jonka pää on keskikaiuttimen vieressä vahvistimen DVD-sisäänmenoon, jonka valitsemalla läppärin näyttö näkyy TV-ruudulla ja ääni tulee kaiuttimista. Matkapuhelimen näytön voi peilata televisioon käyttämällä esim. Miracast-yhteyttä.

TV:n ääni tulee esivahvistimen kautta 5.1-kanavaisesta kaiutinjärjestelmästä, jos valitset TV:n Asetukset-valikon (SMART-valikossa ratassymboli) Ääni-valinnoista Äänilähtö-vaihtoehdon ”Ulkoinen kaiutin”. Palauta asetus lähtiessäsi kohtaan ”TV-kaiutin”, sillä muuten peruskäyttäjä ei saa TV:stä ääntä.

3D-sisältöjen katseluun tarvitaan 3D-lasit, joita on tv-hyllyssä 4 kappaletta.

Alakerran työhuoneessa on 40-tuumainen Philips 42PUS7809 42″ Smart 4K Ultra HD LED -televisio, jota voi käyttää myös kannettavan tietokoneen lisänäyttönä HDMI-väylän kautta. 3D-laseja säilytetään työpöydän vetolaatikossa.

8.2 Pyörät

Päärakennuksen ja mökkien yhteiskäytössä on neljä polkupyörää, joita säilytetään sisääntulotien vasemmalla puolen sijaitsevassa suurehkossa talousrakennuksessa vasemmanpuoleisen oven takana. Älä jätä pyöriä sateeseen, muuten ne ruostuvat pian pilalle.

Lähtökohtaisesti kaksi pyörää on päärakennuksen ja yksi kunkin mökin käytössä. Mustat pyörät ovat ensisijaisesti päärakennuksen käytössä, ja ruskea kuuluu mökille 1 ja oranssi mökille 2. Jos tarvitsette useampia pyöriä kuin vuokrakohteeseenne kuuluu, on kysyttävä sopiiko se muiden rakennusten vuokralaisille. Jos jossakin rakennuksessa ei ole asukkaita, rakennuksen pyöräkapasiteetti on muiden käytettävissä ken ensin ehtii -periaatteella. Pyörät eivät ole käytössä talviaikaan, mikäli maassa on lunta tai jäätä.

Pyörät ovat 3-vaihteisia matalarunkoisia naisten malleja, joilla lähes kaikki voivat ajaa. Pyörissä on etukori, tavarateline, automaattinen keskiödynamovalo (on/off-kytkin lampun takaosassa) ja lokasuojat. Mittarilla varustettu jalkapumppu löytyy pyörien säilytystilasta, jonne se pitää aina jättää. Pienempi käsipumppu voi olla mukana ajettaessa, mutta sekin tulee jättää käytön jälkeen pyörien säilytyspaikkaan pyörän koriin. Pidä renkaissa riittävä paine (50–75 PSI), koska muuten ajaminen on raskasta ja vanteet voivat vahingoittua.

Pyörien vieressä jääkaapin päällä on työkalupusseja, joista löytyy mm. satulan korkeussäätöön tarvittava lenkkiavain. Samassa paikassa on myös ketjuöljyä.

Kaikissa pyörissä on numerolukko, jonka koodi on 1897 (Vikanin huvilan rakentamisen aloitusvuosi). Lukitse pyörät aina vaijerilukolla kiinteään esineeseen, kun jätät ne muualle kuin pyörien säilytystilaan.

Noudata varovaisuutta; näkyvyys on mutkaisilla teillä rajallinen. Kypärän käyttö on pyöräillessä tarpeen, mutta käyttäjien on tuotava omat kypäränsä mukanaan.

Pieniä säätöjä, kuten renkaiden pumppaamista ja öljyämistä, odotetaan vuokralaisten tekevän omatoimisesti. Jos menee sormi suuhun, voit olla yhteydessä pehtooriin tai Muusikkojen liiton toimistoon.

8.3 Hiustenkuivain

Huoneistossa on hiustenkuivaaja, jota säilytetään yläkerran kylpyhuoneessa.

8.4 Silitys

Silitysrautaa ja -lautaa säilytetään alakerran komerossa portaiden alla.

8.5 Ulkokalusteet

Alakerran terassien ulkokalusteiden istuinpehmusteita säilytetään tarkkaamomakuuhuoneen liinavaatekaapissa.

Yläkerran terassin istuinpehmusteita säilytetään yläkerran pienen makuuhuoneen liinavaatekaapissa. Älä jätä pehmusteita kattoterassille sateen armoille, ja palauta kaikki pehmusteet kuivina kaappeihin ennen lähtöä Vikanista. Tarkkaamohuoneen liinavaatekaapista löytyy myös 8 kpl vilttejä, joita voi käyttää esim. lämmikkeenä terasseilla. Palauta myös huovat kuivina kaappiin ennen lähtöä Vikanista.

Terassilämmitin käynnistyy vetonarusta, jolla myös valitaan lämmitysteho kolmesta vaihtoehdosta (max 2000 W).

Älä liikuttele lämmitintä tarpeettomasti äläkä lainkaan kun se on päällä. Varo vääntämästä tolppaa sivusuunnassa. Infrapunalämmitin lämmittää vain esineitä ja ihmisiä, joihin säteily osuu, ei ilmaa. Käytä sopivaa lämmitystehoa ja sammuta lämmitin aina kun sitä ei tarvita, koska se vie paljon sähköä.

8.6 Vene ja laituri

Ole varovainen laiturilla ja valvo lasten oleskelua siellä.

Saunarannassa on lasikuituinen soutuvene, jonka airoja säilytetään saunan terassilla. Älä irrota tappia, vaan tyhjennä vene sadevedestä kauhalla tai kallistamalla. Pehtoori huolehtii veneiden kunnosta, mutta niitä voi olla syytä puhdistaa esim. harjalla aika ajoin. Käännä vene kumolleen rantaan vähintään 2 m vesirajasta, kun lopetat sen käytön.

Saunan eteisen naulakossa on muutamia pelastusliivejä, mutta varmuuden vuoksi voi olla syytä ottaa omat sopivan kokoiset liivit mukaan, etenkin jos mukana on pieniä lapsia. Jos liivit kastuvat, kuivata ne kunnolla ennen naulakkoon ripustamista.

8.7 Kartat, kirjat ja lehdet

Keittiön seinällä on lähialueen kartta.

Residenssiin saa halutessaan jättää kirjoja. Älä kuitenkaan jätä residenssiin turhaa materiaalia, kuten lehtiä ja mainoksia. Jäteaitauksessa on keräyspaperiastia.