Villa Vikanin residenssin hirsimökkien vuokralaisen ohjeet

5. Ympäristö

5.1 Laituri

Laituri kestää 4–6 hengen painon, mutta sitä ei kannata tarpeettomasti keikuttaa. Ole varovainen laiturilla etenkin sen ollessa märkä. Lasten ei pidä leikkiä laiturilla ilman valvontaa.

5.2 Muut rakennukset

Vikanin alueella on päärakennuksen ja kahden mökin lisäksi kaksi muuta asuinrakennusta, jotka eivät ole residenssikäytössä. Päärakennuksen edustalla olevaa pienempää rakennusta käyttää Vikanin pehtooripariskunta, Heikki Isokoski ja Ritva Hynninen. Heiltä voi pyytää apua ja neuvoa ongelmatilanteissa.

5.3 Tontti ja luonto

Vikanin tontin ympäri kulkee kunnostettu polku, joka lähtee portin läheltä kosken vierestä. Kosken ja joen alue on suojeltu hiuskoukkusammalesiintymän johdosta.

Vikanin niemi (Vikaudden) on päärakennuksen ja mökkien asukkaiden yhteiskäytössä. Rakennusten pihapiiri on kuitenkin vain ko. rakennuksen vuokralaisten käytössä. Mökkien ranta laitureineen kuuluu mökkien pihapiiriin ja päärakennuksen saunaranta vastaavasti päärakennuksen pihapiiriin. Alueen ympäri kulkevaa kunnostettua polkua voivat käyttää kaikki, mutta mökin 1 rannassa tai mökin 2 läheisyydessä ei polkua saa kulkea pimeän aikaan eikä muutenkaan häiriötä aiheuttaen.

Joenuoman ympäristö on suojelualuetta, joten tarpeetonta liikkumista siellä tulee välttää. Koskessa sijaitsevalle saarelle johtava vanha silta on käyttökiellossa kunnes se uusitaan.

Älä roskaa äläkä vahingoita luontoa.

5.4 Vene

Mökin rannassa on soutuvene, jonka airoja säilytetään saunan eteisessä. Älä irrota tappia, vaan tyhjennä vene sadevedestä kauhalla tai kallistamalla.

Pehtoori huolehtii veneiden kunnosta, mutta niitä voi olla syytä puhdistaa esim. harjalla aika ajoin. Käännä vene kumolleen rantaan vähintään 2 m vesirajasta, kun lopetat sen käytön.

Saunan eteisen naulakossa on muutamia pelastusliivejä, mutta varmuuden vuoksi voi olla syytä ottaa omat sopivan kokoiset liivit mukaan, etenkin jos mukana on pieniä lapsia. Jos liivit kastuvat, kuivata ne kunnolla ennen naulakkoon ripustamista.