Villa Vikanin residenssin hirsimökkien vuokralaisen ohjeet

2. Elokuvat, musiikki ja Playstation 4

2.1 Blu-Ray/DVD-levyjen katselu

Blu-Ray/DVD-levyjä voi katsella Playstation 4 -konsolilla, joka on kytketty televisioon (HDMI 1).

  1. Avaa TV kaukosäätimellä (Philips) ja valitse sisäänmeno HDMI 1 valikosta kaukosäätimen SOURCES-nappulan kautta.
  2. Avaa PS4 koskettamalla vasemmanpuoleisen kiiltävän yläpaneelin oikeassa reunassa olevaa pystysuuntaista, kapeaa virtakytkintä.
  3. Levyn voi poistaa laitteesta koskettamalla virtakytkimen alla olevaa kytkintä.
  4. Tarkista, että mikserissä palaa virtavalo.
  5. PS4:n ääni tulee television kautta mikserin stereokanavaan 7/8 ja edelleen Genelec-kaiuttimiin. Äänenvoimakkuutta säädetään mikserin kanavasta 7/8 ja/tai LEVEL STEREO -säätimestä. Jos sinulle riittää TV:n omien kaiuttimien ääni, käännä mikserin kanavan 7/8 volume-säädin kiinni.

2.2 Elokuvat

3D-materiaalin katseluun tarvitset 3D-lasit, joita on 4 kpl työpöydän oikeanpuoleisella keskihyllyllä. Palauta lasit paikalleen käytön jälkeen.
Ääni-/kuvatekniikkaan liittyviä käyttöohjeita löytyy työpöydän oikeanpuoleiselta keskihyllyltä (palauta paikoilleen) ja internetistä.

Älä missään tapauksessa muuta laitteiden kytkentöjä, tai jos muutat, palauta ne ennalleen ennen lähtöäsi. Muuten nämä ohjeet eivät enää pidä paikkaansa ja seuraava käyttäjä voi olla pulassa.

Mökeissä on joitakin Blu-Ray-elokuvia asukkaiden käyttöön:

Mökki 1:
Remains of the Day
Blindness

Mökki 2:
Music and Lyrics
Adjustment Bureau

Älä vie elokuvia pois. Jos haluat hankkia tai tuoda lisää elokuvia ja jättää niitä residenssiin, seuraavat vuokralaiset kiittävät.

2.3 Kaiuttimet

Kaikki Vikanissa olevat kaiuttimet ovat kotimaisia Genelec-aktiivikaiuttimia. Kuhunkin käytettävään kaiuttimeen tulee olla virta kytkettynä kuunneltaessa. Jos ääntä ei kuulu, vaikka signaalia syötetään kaiuttimeen, tarkista ensimmäiseksi, että kaiuttimien etuseinässä palaa virtavalo. Kaiuttimien virtaa ei normaalisti kytketä pois, eikä niitä tarvitse kytkeä pois päältä huoneistosta lähdettäessäkään. Älä muuta kytkentöjä.

2.4 Musiikin kuuntelu

Bluetooth-laitteilla, kuten matkapuhelin, voi kuunnella musiikkia käyttäen Bluetooth-vastaanotinta (Nokia MD-310), joka on työpöydällä oikeassa reunassa, ja joka on kytketty mikserin stereokanavaan 5/6. Muodosta ensin Bluetooth- yhteys laitteesi ja vastaanottimen välille.

CD-levyjä voi kuunnella työpisteessä esim. käyttäen Playstation 4 -konsolia (PS4), joka sijaitsee työpöydässä oikeanpuoleisella ylähyllyllä. PS4 on kytketty televisioon HDMI-kaapelilla (HDMI 1), ja ääni tulee mikserin TV:lle varatun stereokanavan 7/8 kautta Genelec-aktiivikaiuttimiin. TV:ssä tulee olla virta kytkettynä, ja toistoa ohjataan PS4:n ohjaimilla. Katso PS4:n käytön osalta tämän ohjeen kohtaa ”Playstation” ja PS4:n käyttöohjetta.

Voit kytkeä mikserin kanaviin muita toistolaitteita tarpeen mukaan.

Tarkista, että kaiuttimissa palaa virtavalo kun niihin syötetään signaalia. Valo sammuu itsekseen, mikäli signaalia ei syötetä vähään aikaan. Äänenvoimakkuutta voi säätää mikserin kanavasta 7/8 ja LEVEL STEREO -säätimestä.

Älä muuta laitteiden kytkentöjä, tai jos muutat, palauta ne ennalleen ennen lähtöäsi. Muuten nämä ohjeet eivät enää pidä paikkaansa, ja seuraava käyttäjä voi olla pulassa.

2.5 Playstation 4 (PS4)

Playstation 4 (PS4) -pelikonsoli on monikäyttölaite. Se on kytketty TV:n HDMI 1 -sisääntuloon, joka valitaan TV:n kaukosäätimestä SOURCES-nappulan kautta löytyvästä valikosta. Myös PS4:n ääni menee HDMI-väylää pitkin televisioon, ja siitä edelleen mikserin (stereokanava 7/8) kautta Genelec-kaiuttimiin. Jos TV:n kaiuttimien ääni riittää, voit kääntää mikserin kanavan 7/8 volume-säätimen kiinni.

Konsolilla voit pelata PS4-pelejä, katsoa elokuvia (DVD, BluRay jne), kuunnella musiikkia (CD, MP3 jne) selailla internetiä ja niin edelleen.

Älä:

  • Luo konsolille turhia käyttäjätunnuksia
  • Muuta laitteen asetuksia, ellet oikeasti tiedä mitä olet tekemässä ja miksi
  • Muuta kytkentöjä
  • Jätä PS4:n kiintolevylle omia tiedostojasi – poista ne lähtiessäsi.

Konsolilla voi pelata PS4-pelejä, joita huoneistossa on tällä hetkellä (ikäsuositus):

Mökki 1: LEGO Marvel Super Heroes (7)
Mökki 2: LEGO The Hobbit (7)

Langattomia peliohjaimia on kaksi ja niitä säilytetään lataustelineessä pöydällä. PS-näppäimen (Playstation-logolla varustettu painike ohjaimen keskellä) painaminen käynnistää ohjaimen ja PS4:n. PS4 sammutetaan valikosta painamalla PS-näppäintä pitempään tai pienestä virtakytkimestä PS4:n etupaneelissa.

PS4:n pikakäyttöohje löytyy työpöydän hyllyltä ja täydellinen versio verkosta.