Lontoon residenssin vuokralaisen ohje

4. Harjoittelu ja musiikkityö

4.1 Harjoittelu ja musiikkityö

Residenssi on tavallinen asuintalo. Huomioithan naapurit ja vältät kohtuuttoman metelin tuottamista. Käytäthän kuulokkeita soittaessasi flyygelillä muulloin kuin päiväsaikaan.

Yläkerran sähköisessä työasemassa on kaiuttimet. Käytäthän iltaisin työskennellessäsi kuulokkeita. Voit kytkeä kaiuttimet pois päältä niiden vasemmassa alaetukulmasta löytyvästä voimakkuussäätimestä.

Makuuhuoneen 4 komeron alahyllyltä löytyy neljä nuottitelinettä ja mikrofonitelinettä adaptereineen.

4.2 Flyygeli

Flyygeli on Yamahan C3 Silent -malli (186), eli sitä voi soittaa myös kuulokkeilla. Flyygelistä saa äänettömän digiflyygelin koskettimiston oikeassa reunassa olevaa vipua vetämällä. Jätä kuulokkeet valmiiksi kiinni flyygelin vasemmalla olevaan koukkuun roikkumaan.

Kuulokeliittimen vieressä on voimakkuuden ja kaiun säädin. Voit myös tallentaa omaa soittoasi flyygelillä. Ohjeen tähän löydät keittiön kaapin ylähyllyltä.

Flyygelissä on lisävarusteena Roland UM-ONE mk2 USB/MIDI-sovitin, jonka avulla voit käyttää flyygeliä MIDI-ohjaimena esimerkiksi kannettavan tietokoneen kanssa työskennellessäsi.

Flyygelin digitaalipuoli on aina vireessä – silloinkin kun akustinen flyygeli ei enää ole. Flyygelin viritys sovitaan liiton toimiston kanssa.

4.3 Soittimet: Kitarat, basso ja cajon

Huoneistossa on kaksi akustista teräskielistä kitaraa ja akustinen bassokitara, joita säilytetään seinätelineissä ensimmäisen kerroksen työpisteessä sekä makuuhuoneissa 2 ja 4.

Käsittelethän soittimia varoen, jotta ne säilyisivät hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään. Palauta soittimet käytön jälkeen paikoilleen.

Jos kieliä katkeaa tai ne kuluvat loppuun, vaihda koko setti. Jos kitaralaukun (työpisteen viereisessä komerossa) taskussa ole kielisettejä, voi sellaisen ostaa jostain Lontoon lukuisista soitinliikkeistä tai musiikkikaupoista.

Ethän säädä kitaran tai basson kaulaa, ellet tiedä miten se tehdään.

Basson tai Tanglewood-merkkisen kitaran ääntä saat tarvittaessa vahvistettua käyttämällä yläkerran mikseriä ja kauttimia. Työpisteestä löytyy myös pieni sähköakustisen kitaran stereovahvistin (Yamaha THR5A), jossa on mikrofonimallinnuksia, efektejä ja USB-väylä tietokoneelle.

Älä jätä sähköjä päälle kitaraan tai bassoon. Irrota myös kitarajohdot soittimista käytön jälkeen. Vaihda tarvittaessa paristot.

Työpisteessä pöydän alla on cajon-rumpu. Ethän soita cajonia ilta- tai yöaikaan.

4.4 Työskentelypiste

Yläkerran työasema on tarkoitettu sähköiseen musiikkityöhön.

Työaseman varustukseen kuuluu:

  • Yamaha CP50 MIDI/USB-koskettimisto/sähköpiano
  • 27 tuuman Samsung Full HD LCD LED-näyttö RGB- ja HDMI-sisäänmenoilla
  • 2 kpl Genelec 8020B aktiivikaiuttimia
  • Mackie 1202-VLZ3 -mikseri
  • Yamaha THR5A sähköakustisen kitaran vahvistin
  • Samsung ML-2955DW -mustavalkolasertulostin
  • Beyerdynamic DT-240 PRO -kuulokkeet

Muun muassa RGB-kaapeli, DVI-adapteri ja Apple-sovittimia löytyy hyllyltä.

Vuokralaisen tulee tuoda oma tietokone työskentelyä varten. Tietokoneen voi sijoittaa liikuteltavassa nivelvarressa olevaan telineeseen.

Varmista, että työtuolin takimmainen jalka osoittaa suoraan taaksepäin nojatessa selkänojaan – muuten tuoli voi kaatua taaksepäin.

Ethän turhaan tee muutoksia kytkentöihin. Jos teet, palauta asetukset ennalleen.

Jos haluat yhdistää koskettimiston tietokoneeseesi, tarvitset ajurin. Ajuri löytyy Yamahan verkkosivuilta mallinimellä CP50 (support/downloads).

Viereisen kaapin alahyllyltä/lattialta löytyy myös neljä nuotti- ja mikrofonitelinettä adaptereineen. Laitteiden käyttöohjeet löytyvät myös hyllyltä.

4.5 Internet

Huoneistossa on BT (British Telecom) laajakaistaliittymä ja langaton verkko (WLAN).

Verkon nimi: BTHub3-T5PC

Salasana: bea5b7c327

Verkon nimi ja salasanat löytyvät myös 1. kerroksen työpisteen hyllyllä olevan WLAN-hubin etupaneelista. Langaton verkko toimii kaikkialla huoneistossa ja takapihalla. Voit käyttää internet-yhteyttä omalla laitteellasi tai PS3-konsolilla olohuoneessa. 1. kerroksen työpisteessä voit kytkeä tietokoneesi myös verkkojohdolla suoraan WLAN-hubiin (liittimet 1-4 laitteen takana) nopeimman ja häiriöttömimmän yhteyden varmistamiseksi. Työpisteen tulostimessa on WLAN-yhteys.

Jos nettiyhteys katkeaa eikä palaudu, käynnistä kone uudelleen ja odota, että yhteys löytyy.  Avaa sitten selain. Jollei tämä auta, voit resetoida modeemin painamalla laitteen takana olevaa reset-nappia kynän kärjellä 15 sekuntia. Odota sitten, että modeemi löytää kaikki asetukset.