Berliinin residenssin vuokralaisen ohje

7. Muut laitteet ja tavarat

7.1 Tulostin

Alakerrassa on lasertulostin, joka toimii USB:llä tai langattomasti. Paperia on alakerran kirjahyllyssä. Jos paperi loppuu käytössäsi, hanki lisää seuraavalle käyttäjälle.

Ilmoita väriaineen loppumisesta liiton toimistoon, ellei hyllyllä ole uutta värikasettia, etkä löydä sopivaa värikasettia tulostustarvikekaupoista.

7.2 Televisiot

Huoneistossa on kaksi plasmatelevisiota. Pysähtynyttä kuvaa ei saa jättää ruudulle kiinnipalamisen riskin vuoksi, ja laitteet pitää sulkea ellei niitä katsota, koska ne kuluttavat paljon sähköä. Ruutuun ei myöskään pidä koskea. Tästä on syytä huolehtia erityisesti, jos residenssissä on lapsia.

Televisioilla voi katsella maksuttomia TV-kanavia, mitä varten kummallakin TV-tasolla on pieni omalla kaukosäätimellä varustettu Vantage-merkkinen digiboksi:

  1. Valitse yläkerrassa TV:n kaukosäätimen AV-painikkeesta HDMI 3 ja alakerrassa HDMI 1.
  2. Yläkerrassa TV-ääni kuuluu Genelec-kaiuttimista kun valitset Yamaha-vahvistimesta sisääntulon CBL/DTV.

7.3 Kirjat, kartat, lehdet ja oppaat

Ruokailutilan seinällä olevaan karttaan voi kerätä vinkkejä hyvistä ravintoloista, ostospaikoista, erikoisliikkeistä ym. palveluista, klubeista, konserttipaikoista jne. Pane nastoihin/nuppineuloihin vain numerolappu ja selitys sekä esim. osoite punakulmaiseen mustaan kirjaan eri kategorioita ilmentävien värisymbolien mukaan jaoteltuina. Yleisiä turistioppaista ilmeneviä nähtävyyksiä ym. suosituksia ei karttaan ole tarvetta kerätä, vaan ennemminkin omakohtaisesti koettuja/tutkittuja juttuja.

Berliini-oppaissa, joita huoneistoon on jätetty, on Berliinin karttoja. Niitä saa myös kioskeista ja kirjakaupoista. Berliinin nettisivuilla on hyvä kartta hakutoimintoineen.

Oppaita, karttoja ja esitteitä säilytetään yläkerran WC:n oven vasemmalla puolella olevan kaapin ylälaatikossa. Vanhentuneet tai turhat materiaalit voit heittää pois.

7.4 Hiustenkuivain

Kylpyhuoneissa on hiustenkuivaajat.

7.5 Sateenvarjot

Eteisessä on 2 suurikokoista sateenvarjoa vuokralaisten käyttöön.

7.6 Silitysrauta

Alakerran kylpyhuoneen hyllyköstä löytyy höyrysilitysrauta. Lautaa säilytetään alakerran siivouskomerossa.

7.7 Pyykinpesukone

Alakerrassa on kuivaava pesukone, jonka käyttöohjeet ovat kylpyhuoneen avohyllykössä. Pyykin kuivattamista muulla tavoin huoneistossa ei suositella.