Berliinin residenssin vuokralaisen ohjeet

2. Musiikin kuuntelu

Käyttäessäsi Genelec-kaiuttimia kuunteluun tarkista, että ainakin etukaiuttimissa (vasen ja oikea) palaa virtavalo (stereomateriaali). Jollei pala, kytke virta kaiuttimiin niiden vasemmassa etukulmassa olevasta kierrettävästä kytkimestä ja käännä kytkin (volume) ääriasentoonsa myötäpäivään. Jos kuuntelet monikanavamateriaalia tai käytät tilaääniohjelmia, kytke virta samoin kaikkiin kaiuttimiin, jos ne eivät jo ole päällä. Äänenvoimakkuutta säädetään vahvistimen kaukosäätimestä

2.1 CD-levyjen kuuntelu

CD-levyjä voi kuunnella yläkerran Blu-Ray -soittimella (Samsung) tai PS3-pelikonsolilla:

  1. Kytke virta kaukosäätimellä.
  2. Avaa TV kaukosäätimestä (Panasonic).
  3. Valitse kaukosäätimestä AV (oikea yläkulma) ja valikosta nuolinäppäimillä HDMI 1.

Jos haluat toistaa levyä PS3-konsolilla, valitse HDMI 2.

Stereomateriaalia kuunneltaessa valitse jokin STEREO-ohjelma ja tilasimulaatioiden ohittamiseksi STRAIGHT. Säädä äänenvoimakkuutta kaukosäätimellä.

2.2 Musiikin kuuntelu omalta laitteelta

Musiikkia voi kuunnella omalta laitteelta (puhelin, tietokone jne) seuraavasti:

  1. Kytke laitteesi TV-tasolta tai sen takaa löytyvään johtoon, jossa on 3,5mm AUX-liitäntä.
  2. Valitse vahvistimesta äänilähteeksi MD/CD-R ja vahvistimen kaukosäätimen alaosan sinisellä ”STEREO”-nappulalla ääniohjelmaksi esim. ”2 ch STEREO” tai painamalla uudelleen ”7ch STEREO”.

Oman laitteen kuuntelu onnistuu myös Bluetooth-vastaanottimella (Belkin P09), joka on TV-tason päällä. Valitse vahvistimen äänilähteeksi ”CD”.

2.3 Musiikin kuuntelu työpisteellä

Voit kuunnella omia soittimiasi myös käyttäen alakerran työaseman kaiuttimia. Kytke laitteesi mikseriin pöydällä olevalla johdolla.

2.4 Kaiuttimet

Kaikki huoneistossa olevat kaiuttimet ovat kotimaisia Genelec-aktiivikaiuttimia. Kuhunkin käytettävään kaiuttimeen tulee olla virta kytkettynä kuunneltaessa. Jos ääntä ei kuulu, tarkista ensimmäiseksi, että kaiuttimien etuseinässä palaa virtavalo. Yläkerran televisiotason vasemmalla puolella on aktiivinen subwooferkaiutin, jonka pitää olla päällä, jotta äänisignaali kulkisi satelliittikaiuttimiin (3 edessä ja 2 takana).

Yläkerran kaiuttimista neljä on jalustan päällä. Kaiuttimet eivät ole kiinni jalustassa, eivätkä jalustat ole erityisen tukevia epätasaisella lattialla, joten älä siirtele tai töni niitä.