Berliinin residenssin vuokralaisen ohjeet

1. Saapuminen, lähteminen ja avaimet

1.1 Saapuminen residenssiin

Residenssi sijaitsee osoitteessa

Finnish Musicians Union
Gneisenaustrasse 113 ETW nr 7
10961 Berlin

Vuokra-aika alkaa maanantaina klo 18. Jos sinun tarvitsee päästä residenssiin jo ennen klo 14, asiasta tulee sopia liiton toimiston sekä edellisen vuokralaisen kanssa hyvissä ajoin etukäteen. Yhteystiedot saat liiton toimistosta.

Residenssi siivotaan maanantaisin klo 14–18 välisenä aikana, jolloin residenssin tulee olla tyhjä. Jos sinulla on tarve päästä residenssiin siivouksen aikana, tulee asiasta sopia erikseen liiton toimiston kanssa hyvissä ajoin etukäteen. Annathan siivoojalle työrauhan.

1.2 Lähteminen residenssistä

Vuokra-aika päättyy maanantaina klo 14. Jos sinulla on tarvetta jäädä huoneistoon pidempään tai jättää sinne esimerkiksi matkatavaroita, asiasta on sovittava liiton toimiston kanssa. Jos on tarvetta jäädä yli klo 18, jolloin seuraavan vuokralaisen vuokra-aika alkaa, asiasta on sovittava lisäksi hyvissä ajoin seuraavan vuokralaisen kanssa (ei samana päivänä). Yhteystiedot saat liiton toimistosta.

Ennen lähtöäsi muista:  

 • Tiskata astiat ja panna ne paikoilleen
 • Viedä roskat ja lajitella ne sisäpihan säiliöihin
 • Puhdistaa roskikset ja vaihtaa uudet pussit
 • Viedä tyhjät pullot jonkin kaupan pullopalautuspisteeseen
 • Panna käytetyt pyyhkeet sekä lakanat ja tyynyliinat vuoteista pyykkikoriin
 • Laittaa makuuhuoneiden peitteet ja tyynyt ison makuuhuoneen valkoiseen kaappiin
 • Laittaa vuodesohvien peitteet ja tyynyt sohvien vuodevaatelaatikoihin
 • Huolehtia siitä, että tavarat ja huonekalut ovat paikoillaan
 • Sammuttaa sähkölaitteet ja valot
 • Palauttaa huoneistossa olleet avaimet eteisessä olevaan tarratauluun/hyllylle
 • Palauttaa lämmitysasetukset ennalleen, jos olet muuttanut niitä
 • Sulkea ikkunat
 • Sulkea flyygelin ja koskettimiston kansi
 • Kirjoittaa vieraskirjaan
 • Lukita ovet
 • Ottaa liiton toimistosta saamasi avaimet mukaasi Suomeen.

1.3 Avaimet

Residenssiin tarvitaan 2 avainta, joista yksi sopii rappukäytävän alaoveen (ulko-oveen) ja toinen kaikkiin huoneiston ovien lukkoihin, myös yläoven varmuuslukkoon. Huoneistoon on sisäänkäynti kummassakin kerroksessa. Älä jätä avaimia oveen sisäpuolelle, sillä silloin et saa ovea avaimella auki ulkopuolelta. Älä myöskään jätä alakerran makuuhuoneen varmuusketjua päälle lähtiessäsi.

Älä luovuta avaimia ulkopuolisille missään tilanteessa.

Huoneiston ovet lukitaan ulos lähtiessä kääntämällä avainta myötäpäivään kaksi täyttä kierrosta, myös turvalukossa. Avaaminen tapahtuu tekemällä sama vastapäivään. Sisäpuolelta lukittaessa tai avattaessa suunnat ovat päinvastaiset. Lukot voivat olla hieman jäykkiä ja vaatia määrätietoista otetta, mutta ei varsinaista voimankäyttöä. Tärkeätä on muistaa, että mikään lukko ei lukitu turvaavasti itsestään, kuten Suomessa, vaan ne täytyy erikseen lukita avaimella. Vakuutusyhtiö edellyttää, että ovet lukitaan kunnolla.

Palauta liiton toimistosta saamasi avaimet liiton toimistoon sovitussa ajassa. Jätä residenssissä olleet huoneiston avaimet (3 kpl) ehdottomasti eteisessä olevaan tarratauluun.

Polkupyörien avaimia säilytetään eteisen hyllyllä.

1.4 Ota yhteyttä

Residenssille tai sen irtaimistolle sattuneet vahingot on ilmoitettava viipymättä liiton toimistoon. Jos huoneistosta puuttuu saapuessasi jotakin sellaista, mitä siellä pitäisi olla, ilmoita siitä myös liiton toimistoon. Voit myös välittää liiton henkilökunnalle tiedon varustukseen tai yleiseen kuntoon liittyvistä huomioista tai puutteista.

Jos huoneiston varustuksessa tai kunnossa on yleisiä puutteita, jotka mielestäsi pitäisi korjata, ilmoita siitäkin liiton toimistoon.

Yhteystiedot:

Muusikkojen liiton toimisto:

Pieni Roobertinkatu 16
00120 Helsinki
sml@muusikkojenliitto.fi

Toimistopäällikkö Kaisu Junno:

+ 358 (0) 44 544 0206
kaisu.junno@muusikkojenliitto.fi

Puheenjohtaja Ahti Vänttinen 

+358 (0) 50 569 5585
ahti.vanttinen@muusikkojenliitto.fi