Hakemuksia residensseihin otetaan vastaan vain ilmoitettuna hakuaikana. Hakuajan ulkopuolella tulleita hakemuksia ei huomioida arvonnassa.

Raaseporissa sijaitsevat vuokrattavat kohteet ovat järven ympäröimällä niemellä sijaitseva päärakennus (250 m2) sekä kaksi rannan tuntumassa sijaitsevaa identtistä hirsimökkiä (70 m2). Kutakin taloa voi vuokrata erikseen toisistaan riippumatta, mutta isompi joukko voi vuokrata myös useamman kuin yhden rakennuksen kerrallaan tarpeen mukaan.

Päärakennuksesta löytyy neljä makuuhuonetta ja enimmillään kahdeksan vuodepaikkaa, ja kumpaankin hirsimökkiin voi majoittua neljä henkeä. Kaikki rakennukset ovat saunallisia. Toisin kuin liiton ulkomaan residensseissä, voi Vikaniin ottaa mukaan muitakin vieraita kuin perheenjäseniä tai hakurinkiin kuuluvien järjestöjen jäseniä. Näistä ”ulkopuolisista” laskutetaan 80 euroa/henkilö sisältäen liinavaatekerran. Mökissä nro 2 voivat majoittua myös lemmikkieläimet, mutta muihin rakennuksiin lemmikkien tuominen on kielletty. Mökki 1 sekä päärakennus sopivat allergikoille.

Päärakennuksen varustukseen kuuluu mm. Steinway-flyygeli, sähköinen keyboard, äänityskaapelointi seinärasioineen, monitorointijärjestelmä sekä AV-laitteisto. Myös hirsihuviloissa on sähköinen työpiste koskettimistoineen ja monitoreineen.

Toisin kuin liiton ulkomaan residenssien kohdalla aiemmat residenssivierailut eivät aiheuta ”rasitetta” Vikanin viikkoja haettaessa. Vierailu Vikanin residenssissä ei myöskään vaikuta ulkomaan residenssien hakemiseen. Useamman kuin yhden liiton jäsenen yhtäaikainen vierailu parantaa osumatarkkuutta. Tällöin työryhmän, jossa kaikki ovat liiton jäseniä, ei tarvitse lähettää kuin yksi hakemus. Samaa käytäntöä suositellaan pariskunnille, joissa molemmat ovat liiton jäseniä.

Vuoden 2014 kesällä päättyneen peruskorjaushankkeen myötä päärakennus on palautettu sekä sisältä että ulkoa alkuperäiseen asuunsa. Samalla on parannettu käytettävyyttä ja energiataloutta mm. maalämpöjärjestelmän avulla. Myös hirsimökkien varustusta on päivitetty, ja miljööseen on panostettu kunnostamalla ympäristöä laaditun maisemasuunnitelman mukaisesti.

Residenssit sijaitsevat Persbölen kylässä Långträsket-järven rannalla osoitteessa Vikan 30–31, Persböle, 10420 Pohjankuru. Vikanista on noin 10 kilometriä Fiskarsiin ja Karjaan keskustaan 18 kilometriä. Helsingistä matkaa Vikaniin on 93 kilometriä ja Turusta 115 kilometriä.

Säveltäjäjärjestöjen jäsenet lähettävät hakemuksensa omiin järjestöihinsä.

Hakuehdot

Hakijan tulee olla Muusikkojen liiton jäsen, ja jäsenyyden tulee olla kestänyt hakuajankohtaan mennessä vähintään kolme kuukautta, mikä koskee myös mukaan lähteviä Muusikkojen liiton jäseniä.

Jos hakijalla tai mukaan lähtevällä jäsenellä on maksurästejä hakuajankohtana, ei hakemus etene arvontaan; yhtä lailla jäsenmaksujen tulee olla kunnossa matkustusajankohtana.

Vuokra-aika ja laskutus

Vuokra-ajan yksikkö on viikko maanantaista maanantaihin, joten esim. neljän päivän tosiasiallisesta käytöstä on maksettava koko viikon vuokra.

Laskutus tapahtuu parin viikon kuluessa arvonnasta ja maksuaikaa on kaksi viikkoa; maksulla tehdään varaus sitovaksi.

Hakemus

Hakemukset vain sähköpostitse osoitteeseen sml@muusikkojenliitto.fi ilmoitettuna hakuaikana. Otsikkoon kirjoitetaan ”Villa Vikan 2022”.

Viestissä on ilmoitettava residenssiin majoittuvien henkilöiden nimet ja kunkin kohdalla se, onko kyse liiton jäsenestä, perheenjäsenestä vai muusta henkilöstä. Viestissä on ilmoitettava, onko hakija vieraillut liiton residenssissä aiemmin.

Haettavat viikot ilmoitetaan viikon järjestysnumerolla (1–26 ja 27–52), ei päivämäärinä.
Voit hakea yhtä tai kahta viikkoa. Yhtä useampiin viikkoihin on mahdollisuus lähinnä kesäajan ulkopuolella. Hakemukseensa voidaan toivoa useampia mahdollisia viikkoja toivotuimmuusjärjestyksessä; jos ensimmäinen haluttu viikko ei ole enää vapaana, myönnetään hakijalle seuraava mahdollinen vapaa viikko.

Arvonta

Arvonta suoritetaan hakuajan päätyttyä, ja kukin viikko myönnetään sen arvonnassa saaneelle. Arvonnan tulos ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti.