Vientiartistijalostamo huipentui G Livelab Helsingissä järjestettyyn showcase-tapahtumaan

Toista kertaa järjestetty Vientiartistijalostamo tuli päätökseensä G Livelab Helsingissä järjestetyssä showcase-tapahtumassa tiistaina 29. maaliskuuta 2022. Vientiartistijalostamo-mentorointi- ja valmennuskokonaisuus on osa Music Finlandin Fast Track -kasvuohjelmaa, ja se on toteutettu yhteistyössä Muusikkojen liiton kanssa.

Vuoden 2021 keväällä alkaneeseen Vientiartistijalostamoon valittiin yhteensä neljä artistia ja kolme yhtyettä. Showcase-tapahtumassa esiintyivät Suistamon Sähkö, Mendi Moon, Everture, Block of Flats ja Joanna eli Jonna Heikkinen. Vientiartistijalostamoon osallistuivat myös Louie Blue ja hyperforms. Showcasessa artistit ja yhtyeet esittivät lyhyet setit, joista alan ammattilaisista koostuva raati antoi palautetta.

Music Finlandin ja Muusikkojen liiton yhteistyössä toteuttama Vientiartistijalostamo on tarkoitettu kansainvälisen uransa alussa oleville artisteille ja yhtyeille, ja sen tavoitteena on lisätä osallistujien osaamista ja tietämystä kansainvälisestä musiikkialasta. Ohjelma pitää sisällään valmennusta, käytännön työskentelyä sekä verkostojen kehittämistä. Vientiartistijalostamoon valitut saavat henkilökohtaisen mentorin sekä oman, räätälöidyn vientisuunnitelman.

Kuvat: Julius Töyrylä

Kuva 1: Suistamon Sähkö
Kuva 2: Joanna / Jonna Heikkinen
Kuva 3: Everture
Kuva 4: Block of Flats
Kuva 5: Mendi Moon