Vaikuttajat – Aleksi Malmberg

Tällä palstalla esitellään musiikki- ja kulttuurialan organisaatioiden johtajia

Aleksi Malmberg
Helsingin kaupunginorkesterin intendentti

 

Millainen on oma suhteesi musiikkiin?

Musiikkialan ammattilaisena olen omistanut musiikille ja musiikkielämän hyvinvoinnin edistämiselle ison osan työurastani. Musiikkitieteilijänä se on minulle syvä, elämänmittaisen kiinnostuksen kohde. Harrastajaviulistina olen kokenut musiikin tekemisen merkityksellisyyden hyvin omakohtaisesti, ja tuntuu hyvältä jakaa se kokemus nyt omien lasteni kanssa. Ennenkaikkea olen musiikin rakastaja, musiikki on kulkenut rinnalla aina.

Mikä on parasta organisaatiossasi?

HKO:n huippuammattilaisten työlleen omistautuminen yhdistettynä todella hyvään henkeen on yhdistelmä, joka antaa mahdollisuuksia mihin vain.

Millaisia mahdollisuuksia ja haasteita näet musiikkikentällä?

Musiikin merkitys ei ole tulevaisuudessa vähenemään päin. Pelkään kuitenkin sellaista tulevaisuuskuvaa, jossa musiikki nähdään entistä enemmän vain kulutushyödykkeenä. Koko musiikkikentän tulevaisuuden kannalta olennaista on monipuolinen panostus lasten ja nuorten kanssa tehtävään työhön.

Miksi kulttuurin tukeminen taloudellisesti on tärkeää?

Taide on ainutlaatuisen vaikuttava todistus ihmisyydestä. Se on kestävimpiä asioita, joita voimme jättää jälkeemme. Taiteen tulee olla kaikkien saavutettavissa, ja sen monimuotoisuus pitää varmistaa. Taiteen sivuvaikutukset ovat huomattavan vahvoja. Ne ulottuvat laajasti luovuuteen ja innovaatioihin, yhteisöllisyyteen ja koheesioon, talouteen ja työllisyyteen, hyvinvointiin ja terveyteen.

Kysymys, jonka toivoisit kysyttävän itseltäsi

”Lähdetäänkö kiertämään Töölönlahti ja mietitään yhdessä tulevaa?