Työttömyyskassa Finkan uutisia

9.6.2021

Määräaikaiset lakimuutokset

Hallitus on esittänyt soviteltua päivärahaa, liikkuvuusavustusta ja yrittäjän työmarkkinatukioikeutta koskevien määräaikaisten lakimuutosten jatkamista 30.9.2021 saakka. Tällä hetkellä lait ovat voimassa 30.6.2021 asti. Voimassaolon jatkaminen edellyttää vielä eduskunnan hyväksyntää.

Lue tarkemmin lakimuutosten voimassaolosta Finkan verkkosivuilta >

Työttömyysturvan alaikärajan muutos

Työttömyysturvalain mukainen työttömyysetuuden maksamisen alaikäraja nousee 1.8.2021 alkaen 18 vuoteen. Tähän saakka oikeuden työttömyysetuuteen on voinut saada jo 17-vuotiaana. Muutos liittyy oppivelvollisuuslain muutokseen. Jatkossakin 17-vuotiaalla voi kuitenkin olla oikeus työttömyysetuuteen, jos hän on suorittanut oppivelvollisuutensa tai keskeyttänyt oppivelvollisuutensa suorittamisen oppivelvollisuuslaissa säädetyllä tavalla.

Kesäajan asiointivinkit

  • Finka pyytää välttämään kiireettömiä yhteydenottoja kesän aikana ja tarkistamaan, löytyykö etsimäsi tieto Finkan verkkosivuilta www.finka.fi. Mikäli yhteydenoton tarve kuitenkin on, käytäthän pääasiassa eAsioinnin viestintäpalvelua.
  • Toimitathan hakemuksen mukana kaikki tarvittavat liitteet käsittelyn nopeuttamiseksi. Mikäli haluat tähdentää hakemusta tai esim. jonkin liitteen sisältöä, voit kirjoittaa lisätietoja hakemuksen viimeisen sivun “lisätietoja”-kenttään.
  • Finka suosittelee käyttämään eAsiointia sekä hakemusten lähettämisessä että asioinnissa kassan kanssa

Kesän aikana kassan palveluissa saattaa esiintyä ajoittaista ruuhkaa. Juhannusviikolla maksupäivät poikkeavat hieman normaalista.