Työehtosopimusten neuvottelukierros käynnissä

Muusikkojen liiton työehtosopimusten neuvottelukierros on parhaillaan käynnissä. Neuvotteluissa pyritään muun muassa korjaamaan pandemia-aikana esiin nousseita ongelmakohtia.

Tällä hetkellä neuvoteltavana ovat muun muassa Suomen kansallisoopperan ja -baletin oopperalaulajien, tanssijoiden, orkesterin, toimiston ja muiden taiteellisten ryhmien työehtosopimukset liitteineen. Samoin pöydällä ovat äänilevytuottajayhtiöiden palveluksessa olevia muusikkoja, laulajia ja kapellimestareita koskeva työehtosopimus, Radion sinfoniaorkesterin työehtosopimus sekä Ylen keikkasopimus että nuotinkirjoitussopimus, kaupunginorkestereiden työehtosopimus, teatterimuusikoiden työehtosopimukset sekä UMOn ja Vantaan viihdeorkesterin työehtosopimukset.

”Sopimuskierroksella huomioidaan molemmin puolin osapuolten kehittämistarpeita ja lainsäädännön muutoksista johtuvia muutostarpeita. Liiton päämäärissä huomioidaan kentältä tulleet toiveet mahdollisimman hyvin, ja neuvotteluissa pyritään toimivaan ja tosiasiassa työelämää palveleviin ratkaisuihin. Myös pandemian esiin nostamia ongelmakohtia pyritään korjaamaan”, kertoo liiton sopimuspäällikkö Mirkka Kivilehto.