Tulevaisuutta tekemässä

Liiton tulevaisuustyöryhmä raportoi syksyn liittokokoukselle puolentoista vuoden urakastaan avaten näkymiä mahdolliseen tulevaisuuteen. Näkymät alkavat realisoitua jo vuodenvaihteessa toteutuvassa jäsenmaksuremontissa. Myös liiton päätöksentekomalli tuoreutuu, kun uusimuotoinen vuotuinen liittokokous järjestetään toukokuussa. On tärkeää, että tulevaisuudesta ei vain puhuta, vaan se tehdään.

Perinteisen ammattiliittotyön ohella olemme viime vuosina panostaneet esittävän säveltaiteen edistämiseen, mikä on lisännyt liiton näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Tulevaisuustyö teroitti näiden painopistealueiden rinnalle kolmanneksi kärjeksi jäsenistön kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, avaten samalla haastavan työmaan palvelujen kehittämisessä ja muotoilussa. Ammattiliiton eväät eivät riitä mihin tahansa, mutta panosten fiksulla kohdentamisella voidaan saada paljon uutta hyvää aikaan.

Tulevaisuusvision keskiössä on muuttuva ihmiskäsitys. Monialaisuus lisääntyy, ja ajatus työurasta on aiempaa heterogeenisempi. Jäsen nähdään kokonaisena ihmisenä eikä pelkästään ammattinsa harjoittajana. Moniammatillisuus ei kerro epäonnistumisesta muusikkona vaan ihmisen koko potentiaalin tavoittelusta. Myös liiton täytyy tavoitella koko potentiaaliaan ansaitakseen paikkansa monimuotoisen jäsenistönsä elämänpiirissä.

 

Artikkeli on julkaistu Muusikko-lehdessä 6/2021.