TES-neuvottelut käynnissä

Työehtoneuvottelut sujuvat vientiteollisuuden raamittaman yleisen linjan mukaan. 

Liiton sopimusaloilla työehtosopimukset ovat katkolla pääosin kuluvan tammikuun lopussa, Ylen sopimukset jo marraskuun 2017 lopussa. Neuvotteluja on käyty joulukuusta 2017 lähtien ja tuloksiakin on saatu aikaan RSO:n vakinaisille muusikoille ja avustajille sekä Ylen keikkasopimuksen ja nuotinkirjotussopimuksen piirissä toimiville muusikoille. RSO:n vakinaisten ja avustajien sopimukset ovat kaksivuotisia 30.11.2019 saakka. RSO:n vakinaisilla korotukset ovat 1.2.2018 lukien 1,2 %. Jos muuta ei sovita, yleiskorotus on 0,8 % ja työnantajan päätettävissä on 0,4 % korotusvara. Vuonna 2019 palkkoja korotetaan 1.1.2019 lukien 2 %:lla. Ellei muusta sovita, yleiskorotukseen käytetään 1,5 % ja työnantajan kohdennettavissa on 0,5 %. RSO:n avustajien, Ylen ns. keikkasopimuksen ja nuotinkirjoitussopimuksen palkkiot nousevat 1.1.2018 lukien 1,2 % ja 1.1.2019 lukien 2 %.

Kansallisoopperan ja baletin, Kunnallisten muusikoiden, yksityisten teattereiden, UMOn, Vantaan Viihdeorkesterin ja äänilevysopimuksen osalta neuvottelut ovat vielä kesken.

Sopimuspäällikkö Miika Tarhion mukaan tähän mennessä tehdyt sopimusratkaisut noudattelevat yleistä linjaa korotustasossa ja sopimuskaudessa. ”Kansallisoopperassa on vielä isoja asioita auki, mikä on haasteellista käytettävissä oleva aika huomioon ottaen”, Tarhio kommentoi.

Lisätiedot:
Miika Tarhio
Sopimuspäällikkö, Muusikkojen liitto
miika.tarhio@muusikkojenliitto.fi