Taiteen ja kulttuurin barometri: Taiteilijoiden toimeentulo

Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore ja Taiteen edistämiskeskus ovat toteuttaneet vuodesta 2015 alkaen Taiteen ja kulttuurin barometria. Tänä vuonna barometrin teemana on taiteilijoiden toimeentulo. Kyselyyn voi vastata 30.9. saakka.

Tämänkertaisen barometrin tavoitteena on tarkastella taiteilijoiden toimeentuloa seuraavista näkökulmista: taiteilijan työn tulolajit, elinkeino- ja liiketoiminnan merkitys, tekijänoikeuden ja apurahojen merkitys, muiden toiminnalle merkittävien tulojen ja turvaverkkojen merkitys, toimeentuloa edistävät rakenteet, ja taiteilijan asema yhteiskunnassa.

Aineisto barometriin kootaan verkkokyselyllä, joka on avoin kaikilla taiteenaloilla toimiville taiteentekijöille.

Vastaa kyselyyn >

Vastaukset pyydetään 30.9.2019 mennessä. Vastaaminen vie noin 20 minuuttia. Kyselyn lopuksi voit osallistua arvontaan, jossa palkintona on 500 euron lahjakortti.

Tulokset julkistetaan keväällä 2020 ilmestyvässä verkkojulkaisussa ja niihin syvennytään huhtikuussa 2020 järjestettävässä keskustelutilaisuudessa.

Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti siten, ettei yksittäisen vastaajan antamat tiedot ole tunnistettavissa.

Taiteen ja kulttuurin barometri seuraa vuosittain vaihtuvalla teemalla taiteilijoiden toimintaedellytyksiä. Barometrin toteuttavat yhteistyössä Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore ja Taiteen edistämiskeskus (Taike). Aikaisempien vuosien barometrit ovat luettavissa Cuporen sivuilla.