Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa freelancereille maksuttomia työelämäkursseja – ilmoittautuminen kesän kursseille käynnissä

Taideyliopisto tarjoaa lukuvuonna 2022–2023 taiteen vapaan kentän freelancereille maksuttomia avoimen yliopiston työelämätaitojen opintoja. Ilmoittautuminen kesän kursseille on käynnissä 20. huhtikuuta 2023 saakka.

Taideyliopiston avoin yliopisto tarjoaa taiteen vapaan kentän freelancereille monipuolista opetusta taidealan työelämävalmiuksien aloilta maksutta. Avoimessa yliopistossa voi suorittaa yksittäisiä kursseja tai laajempia opintokokonaisuuksia. Opintojen maksuttomuudella halutaan tukea kulttuurialan vapaan kentän toimijoita koronakriisistä palautumisessa.

Ilmoittautuminen kesän kursseille on käynnissä 20. huhtikuuta 2023 saakka. Hakuaikana kursseille voi ilmoittautua Taideyliopiston kurssikalenterin kautta.

Maksuttomat kesäopinnot freelancereille:

Tekijänoikeuden perusteet luovilla aloilla (verkkokurssi), 1 op (15.5.–15.8.2023)

Itsenäisesti opiskeltava kurssi tutustuttaa keskeisiin tekijänoikeudellisiin kysymyksiin taiteen kentällä. Videoilla luennoi juristi Lottaliina Pokkinen ja haastatellaan myös eri alojen vierailevia taiteilijoita. Kurssi järjestetään myös englanniksi.

Lue lisää kurssista Opintopolussa >

Taiteen tuottamisen ABC, 2 op (9.5.–13.6.2023)

Kurssilla opitaan käytännön taitoja taiteen tuottamiseen tuottamalla oma esitys, näyttely tai tapahtuma.

Lue lisää kurssista Opintopolussa >

Johdanto kulttuurihyvinvointiin, 1 op (17.5.–14.6.2023)

Kurssilla opitaan perustietoja taiteen, kulttuurin ja luovan toiminnan mahdollisuuksista sosiaali-, terveys-, hyvinvointi- ja nuorisotyössä seka työelämässä osana organisaatiota.

Lue lisää kurssista Opintopolussa >

Neuvottelutaidon verkkokurssi, 1–2 op (15.5.–15.8.2023)

Itsenäisesti opiskeltavalla kurssilla opitaan neuvottelemaan korvauksista sekä työehdoista luovalla alalla.

Lue lisää kurssista Opintopolussa >

Taiteilijan luovan osaamisen sanoittaminen (verkkokurssi), 1–2 op (15.5.–15.8.2023)

Itsenäisesti opiskeltavalla verkkokurssilla opitaan perustaitoja oman osaamisen sanoittamiseen, esiintymiseen ja myymiseen.

Lue lisää kurssista Opintopolussa >

Tutustu Taideyliopiston avoimen yliopiston kurssitarjontaan >