Solistit ry iloitsee työehtosopimuksesta

Solistit ry iloitsee vierailevien oopperalaulajien pääsystä mukaan Suomen Kansallisoopperan -ja baletin työehtosopimukseen.

Maaliskuussa syntyneeseen Suomen Kansallisoopperan ja -baletin uuteen oopperalaulajia koskevaan työehtosopimukseen on liitetty myös vierailevat solistit.

Vieraileviin solisteihin sovelletaan erillistä pöytäkirjaliitettä. Liitteessä on sovittu muun muassa siitä, että ohjausharjoitusjaksolta maksetaan vierailijalle harjoituspalkkiota ja että oopperalaulajien luottamusmiehellä on oikeus edustaa myös vierailijoita, sekä siitä, että vierailevan laulajan työajat ja tauot noudattavat muiden työryhmien sopimusehtoja hänen työskennellessään työnantajan määrittelemässä paikassa.

”Olemme iloisia siitä että freelance-oopperalaulajien suurin työnantaja Suomen Kansallisooppera- ja baletti otti meidät mukaan neuvottelemaan vierailevien solistien asemasta uudessa työehtosopimuksessa. Pitkät ohjausperiodit ilman juoksevaa palkkaa ovat puhuttaneet alallamme jo pitkään. Toivottavasti tämä suuren työnantajan kanssa neuvoteltu sopimus ohjaisi koko alaa aloittamaan palkanmaksun jo harjoituskaudelta. Tämä on tärkeää monesta inhimillisestä syystä, eikä vähiten työttömyysturvan näkökulmasta”, toteaa Solistit ry:n puheenjohtaja Jeni Packalen.

Solistit ry on yksi Muusikkojen liiton 23 osastosta.