SAK:lta ja sen jäsenliitoilta 230 000 euron lahjoitus sairaaloille suojavarusteiden ja laitteiden hankintaan

SAK ja sen jäsenliitot ovat tehneet yhteensä 230 000 euron lahjoituksen 12 eri sairaanhoitopiirille. Muusikkojen liitto on lahjoituksessa mukana.

Lahjoituksella halutaan tukea sairaaloiden laite- ja suojavarustehankintoja, ja tuoda apua kaikista kriittisimpään paikkaan. Koronapandemian aikana SAK ja ammattiliitot ovat tehneet isoja panostuksia tuodakseen turvaa ja tietoa poikkeustilanteessa.

”Jäsenavun lisäksi SAK liittoineen halusi tehdä jotain konkreettista. Päätimme, että teemme rahallisen lahjoituksen sairaaloihin. Avun tarvitsija voi olla kuka tahansa meistä, ja toisaalta haluamme auttaa ammattilaisia tekemään parhaansa jokaisen eteen”, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta kertoo.

Tuki on osoitettu 12 eri sairaanhoitopiirille joko laitehankintoihin tai suojavarusteisiin avustuksen saajan harkinnan ja toiveen mukaisesti.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essoten pandemiapäällikkö ja tartuntatautilääkäri Hans Gärdström kertoo, että tuki suunnataan Essotessa vanhus- ja vammaispalvelujen työntekijöiden/asiakkaiden suojautumiseen covidia vastaan.

”Haluamme suojella kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä taudin suhteen, ja avustus on tärkeä työyhteisöllemme viestinä, että taudin torjumiseen tarvitaan kaikkien tuki”, Gärdström kertoo.

Lue aiheesta lisää >